NETWERKCAFÉ: Nobian presenteert zijn duurzaamheidsambities

In 2018 werd AkzoNobel opgesplitst in AkzoNobel (verf en coatings) en Nouryon (chemie), waarna recent ook Nouryon werd gesplist. Daarbij werd de basischemie ondergebracht in het nieuwe bedrijf Nobian.

“Met onze kerncompetenties uit het verleden en heden zijn we onderdeel van de industrie van morgen.”

Nobian is een Europese leider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor industrieën, variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutische producten en waterbehandeling.

Nobian is als energieintensief bedrijf trots op haar duurzaamheidsambities en wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Sinds 1990 hebben ze de CO2 voetafdruk met 55% verminderd en is het aandeel duurzame energie gegroeid naar 35%. Maar de ambitie gaat verder. Zij streven ernaar om een van de duurzaamste chemiebedrijven van Europa te worden en dit is iets dat ze niet alleen kunnen doen. Daarom willen zij samen groener groeien (Grow Greener Together) met klanten, omgeving en partners. Nobian wil haar competenties op het gebied van zout- en elektrochemie benutten om groene groei te stimuleren in impactvolle markten, zoals  energieopslag en waterstof, om zo uitdagingen op het gebied van duurzaamheid om te zetten in zakelijk succes.

Spreker: Haimo Tonnaer, Sustainability manager Nobian. Hij legt ons uit hoe dit er in de praktijk uitziet. 

https://www.nobian.com/nl/producten