Cursus

Autonoom rijden in de publieke ruimte

Autonoom rijden is de toekomst. Het zal ons transport, het verkeer, onze steden en onze omgeving veranderen. Het zal onze manier van leven veranderen. Maar er zijn ook hindernissen en vragen. Het lijkt een verwarrende mix van innovatie en toepassing...

GEL Gelderland
Plaatje Kennissessies Smart EnergyNL
Smart Energy
19 mei 2021
15:00 uur - 16:00 uur

Smart Energy NL: Online Kennissessies 2021

​Om kennisdeling te blijven stimuleren organiseert Smart Energy NL een nieuwe reeks online kennissessies. Elke sessie duurt een uur. Een aantal sprekers uit de sector verzorgt een presentatie. Tijdens de sessie kunnen via een chatbox vragen worden gesteld.

EL Noord-Holland
Picture1-logo-6-met EL2050.jpg
Energieopslag
20 mei 2021
11:00 uur - 12:30 uur

Energieopslag: de volgende doorbraak in de energietransitie!

Energieopslag is een sleuteltechnologie voor de energietransitie. In het verduurzamen van de energievoorziening ontstaat er meer vraag naar verschillende toepassingen van energieopslag, maar ook naar nieuwe technologieën. Nederland draagt als kennisland bij aan de ontwikkelingen op het gebied van energieopslagtechnologie. Hoewel er in Nederland (nog) geen grote batterijfabriek staat, wordt er door Nederlandse universiteiten, kennisinstellingen, start-ups en scale-ups hard gewerkt aan nieuwe energieopslagtechnologieën. In dit webinar nemen de Koninklijke Ingenieursvereniging van Ingenieurs KIVI en Energy Storage NL je mee in de laatste ontwikkelingen binnen Nederland. Verschillende technische universiteiten en bedrijven laten zien aan welke energieopslagtechnologie zij werken. Het volledige programma staat op de aankondiging.

EL Utrecht
Symposium
1 juni 2021
13:30 uur - 17:30 uur

Ingenieur pak je rol in de energietransitie; van het gas los - maar hoe dan?

Dit symposium geeft inzicht in de rol die een ingenieur kan pakken in de energietransitie en vraagt de ingenieur tevens om die rol te pakken.

Zuid-Holland
Plaatje Kennissessies Smart EnergyNL
Smart Energy
16 juni 2021
15:00 uur - 16:00 uur

Smart Energy NL: Online Kennissessies 2021

Om kennisdeling te blijven stimuleren organiseert Smart Energy NL een nieuwe reeks online kennissessies. Elke sessie duurt een uur. Een aantal sprekers uit de sector verzorgt een presentatie. Tijdens de sessie kunnen via een chatbox vragen worden gesteld.

EL Noord-Holland