Energy Now 2024
Energytransistion
22 mei 2024
09:30 uur - 16:30 uur

Energy Now 2024 Securing Energy for everyone

Energy Now is an event by Team Energy, a student team that provides the knowledge, network and means to engage in the energy transition. Also, the Royal Netherlands Society of Engineers (KIVI Electrical Engineering) will be present at the exhibition. Moreover, KIVI will host a workshop "Solving Peak Demand"

EL Noord-Brabant
Foto ElaadNL Home Energy Management Systeem (HEMS)
Energietransitie
16 mei 2024
12:00 uur - 12:45 uur

Review ElaadNL: Webtalk #63 Home Energy Management Systeem (HEMS)

Steeds meer huizen hebben zonnepanelen, warmtepompen en laadpunten voor elektrische auto’s. Om het gebruik daarvan optimaal op elkaar af te stemmen is er het Home Energy Management Systeem (HEMS). Hoe staat het met deze techniek?

EL Gelderland
Netcongestie in grote projecten
Energietransitie
15 mei 2024
11:45 uur - 13:00 uur

E Lunch Webinar: Netcongestie in gebouwde omgeving: Wat kan er wel?

Netcongestie is bijna in heel Nederland aan de orde. Het lijkt daarmee niet meer een kwestie te zijn van of dit voor een project speelt, maar vooral wat de consequenties en mogelijke maatregelen zijn. In dit webinar gaan we in op de kern van het probleem, mogelijke oplossingsrichtingen, de afstemming met de netbeheerder en de bijzondere contractvormen. Aan de hand van enkele projecten worden praktijkvoorbeelden door DWA gegeven, zowel op technisch vlak als over de juridische aspecten.

EL Utrecht
Energietransitie
20 april 2024
14:45 uur - 17:00 uur

VZKC Actuele ontwikkelingen in hoge temperatuur-opslag

De vereniging Zonne Kracht Centrales (VZKC) houdt voor leden en belangstellenden de volgende lezingen over hoge temperatuur opslag: - “Groene opslag van industriële warmte”, door Carlijn Lahaye, managing director Energynest Nederland - “Thermische energie-opslag met grote capaciteit” door Hans Wolters, CEO Heatwacht B.V.

EL Utrecht
Energietransitie
17 april 2024
11:45 uur - 13:00 uur

E lunch Webinar - Verduurzaming door samenwerking in lokale duurzame energiesystemen

Lokale energiesystemen bieden mogelijkheden voor verduurzaming ondanks netcongestie en onzekere energieprijzen. Binnen een lokaal energiesysteem werken afnemers en producenten van energie samen om uitbreiding en verduurzaming van economische activiteiten mogelijk te maken. Nick de Wilt, deelt in dit webinar, de lessen van Windunie over hoe te komen tot een lokaal duurzaam energiesysteem.

EL Utrecht
20220510-seminar-data-digitalisering_1_xtKp3D
Netcongestie
4 april 2024
14:00 uur - 17:30 uur

Bedrijfsbezoek aan ABB verduurzaamde productielocatie te Ede

In opvolging van het Lunch webinar "Klaar voor 2030?": Intelligente data helpen bij het duurzaam op 17-01 jl., heeft ABB ons uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek aan de productielocatie te Ede.

EL Gelderland