Energieopslag
18 mei 2022
11:45 uur - 13:00 uur

Van Delta21 krijg je nooit spijt! Energietransitie, Waterveiligheid en Natuurherstel

De kern van Delta21: Een grootschalige energieopslag, die ook zorgt voor droge voeten in de Zuidwestelijke Delta, en ook volop kansen biedt voor een grotere biodiversiteit en natuurherstel. Opslag stroom na 2030 is onontbeerlijk: Door de grote weersafhankelijkheid van elektriciteit uit zowel wind als zon, zullen de vraag en het aanbod van stroom steeds minder synchroon verlopen. Als vanaf 2030 de stroom voor meer dan 70% duurzaam opgewekt moet zijn, zou, zonder opslag, het potentiële aanbod van stroom zelfs gemiddeld meer dan 3 maal de vraag overstijgen. De hoge overcapaciteit van zowel duurzaam als conventioneel opgesteld vermogen is dan simpelweg nodig voor de momenten dat er te weinig wind en zon aanbod is en dat zal automatisch leiden tot enorme verspilling van stroom. Dat enorme overschot kan alleen maar benut worden door opslag, zowel kleinschalig als grootschalig en in alle vormen die dan beschikbaar en efficiënt zijn. Wereldwijd vindt momenteel ruim 93% van alle stroomopslag plaats met behulp van water en dat kan gelukkig ook uitstekend en heel efficiënt in Nederland.

EL Zuid-Holland
Energy Now Exibition Floor
Energy Now
17 mei 2022
09:30 uur - 18:00 uur

Energy Now 2022: The Future of Urban Energy Systems

This year’s topic is all about the energy systems of the future. Yes, we need to transition into a new energy system, but how will we get there and what will this new system look like? These questions will be explored during the congress along 4 themes: Digitalization, decentralisation, decarbonization and human capital. If you want to know what exactly these 4 themes are, how they can be implemented, want to exchange your thoughts on it, or simply are interested in the energy transition: come visit the congress in the Philips stadium.

EL Noord-Brabant
Activiteit
26 april 2022
16:00 uur - 18:00 uur

Chartered Engineer: kwaliteitsmerk voor topingenieurs

Doel van de bijeenkomst is leden te informeren over de meerwaarde van het Chartership

CE Zuid-Holland
Energietransitie
20 april 2022
12:00 uur - 13:00 uur

Terug kijken E Lunchsessie: Mandela’s geheim in de communicatie over de energietransitie

De energie transitie brengt op vele fronten uitdagingen met zich mee. Er zijn uitdagingen op het gebied van de techniek, er zijn maatschappelijke uitdagingen, financiële en juridische uitdagingen. Alle uitdagingen zijn te overwinnen en de doelstellingen van de energie transitie zijn haalbaar, onder voorwaarde dat er tijdig aandacht aan wordt besteed. Die tijdigheid is ook een uitdaging! Tijdens dit webinar neemt de spreker ons mee in dit proces van tot elkaar komen via overleg met open agenda’s en open discussies. Hij bespreekt deze interactieve methode die inzicht geef op de soms onvoorspelbare reacties die de energietransitie oproept.

EL Utrecht
Galvanometer by Willem Eithoven
IEEE
8 april 2022
12:00 uur - 18:30 uur

IEEE Milestone Award “String Galvanometer” The Heritage and the Promise of Electrocardiography and Electrophysiology

During the symposium, the prestigious IEEE Milestone Award will be dedicated to the invention of the string galvanometer by Willem Einthoven. Experts in the field will present the technical and medical background of the string galvanometer and the electrocardiograph. Contemporary and future possibilities of electrocardiography and electrophysiology will also be discussed. At the end of the symposium, the renown ‘Einthoven lecture’ will be given by professor Katja Zeppenfeld. Accreditation for post-academic education has been requested from the Netherlands Society of Cardiology (NVVC) and the Netherlands Society of Medical Physics (NVKF)

TC Zuid-Holland
webinar 7 april 2022 ElaadNL: Lantaarnpaal als laadpunt?
EV
7 april 2022
12:00 uur - 13:00 uur

Terugkijken webtalk #35 ElaadNL: Lantaarnpalen als laadpunt, het ei van Columbus?

In een aantal proeven wordt bekeken of je lantaarnpalen ook kunt gebruiken als laadpunt voor elektrische auto's. Dat lijkt het ei van Columbus maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Gerben Spies (ElaadNL) en Bart Borghols (Alliander) laten hun licht schijnen over de potentie van deze innovatie. Wat zijn bijvoorbeeld de technische mogelijkheden en onmogelijkheden voor het aansluiten van de laadlantaarns op het stroomnet? Wat kunnen we leren van de ervaringen in het buitenland en wat is de status van de Nederlandse pilots? Krijgt elke lantaarnpaal straks ook een laadpunt?

EL Gelderland