De sheets van de presentaties zijn te vinden onder 'Documenten'

Revolutionaire bandennrecycling: Verkennen van Pyrolyse- en Devulkanisatietechnieken

Doe mee aan het KIVI-seminar, georganiseerd door de KIVI Regio-afdelingen Gelderland & Oost. Ontdek de kracht van vernieuwende recyclingtechnieken, zoals pyrolyse- en de vulkanisatie, die bandenrecycling transformeren en banden op een milieuvriendelijke manier omzetten in hoogwaardige grondstoffen voor nieuwe producten. Bij de Universiteit Twente zijn ze al sinds 2018 bezig met onderzoek op het gebied van recycling van banden. Het gaat hierbij om het terugwinnen van Carbon Black. Normaal gesproken wordt Carbon Black gemaakt uit fossiele brandstoffen.

De Twentse onderzoekers doen dit met behulp van snelle pyrolyse. Na eerst de metaal- en textielfracties te hebben verwijderd, verhitten ze de fijngemalen autoband razendsnel naar 500 o C. Na een paar tellen wordt poeder weer afgekoeld.

Tijdens dit seminar vertelt prof. dr. ir. Gerrit Brem hoe op dit moment de stand van zaken is. Vervolgens zullen Vincent le Bruyn, directeur van Pyro One, en dr. Wilma Dierkes, associate professor UT, een presentatie geven.

Het programma ziet er als volgt uit: 

17:45 uur  Ontvangst met koffie/thee en een broodje

18.30 uur  Presentatie Gerrit Brem, hoogleraar Thermal Engineering Universiteit Twente

19.00 uur  Presentatie Vincent Le Bruyn, directeur van Pyro One B.V.

19.30 uur Presentatie Wilma Dierkes, associate professor Elastomer Technology and Engineering Universiteit Twente

20.00 uur  Discussie aan de hand van vragen

20.30 uur  Afsluiting

       

Vanaf 17.45 uur staan er broodjes en koffie klaar in de Foyer van de Waaier (gebouw nummer 12). Daarna gaan we naar de zaal waar de presentaties gehouden worden (Carré 2N). Eindtijdstip is rond 20.30 uur.

Klik hier voor route/plattegrond van de UT. Parkeren is het handigst op parkeerplaats P2.