Eindhoven Engine: In een tijdperk van verandering is disruptie wat we nodig hebben


Over Festival of Disruption, bron Innovation Origins.

Sustainability - Eindhoven Engine's Festival of Disruption gaf bezoekers een voorproefje van de technologieën die de wereld gaan ontwrichten.

Achtergrond
Bij disrupties gaat het om het veranderen van de traditionele manier waarop een industrie of een markt werkt door middel van nieuwe methoden of technologie. De uitvinding van het wiel, de industriële revolutie en het internet behoren allemaal tot de categorie van disrupties, of ‘ontwrichtingen’ in beter Nederlands. Na zo’n moment verandert de status quo op de een of andere manier, ten goede of ten kwade. Wat zijn, nu de mensheid verder groeit, de disrupties die de geschiedenis zullen herschrijven?

De tweede editie van het Festival of Disruption probeerde deze vraag te beantwoorden. Het evenement, georganiseerd door Eindhoven Engine – de innovatie accelerator opgericht door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Fontys Hogeschool en onderzoeksinstituut TNO – toonde een breed scala aan technologieën. Gedurende het hele festival werden de projecten getoond die binnen de accelerator en de universiteiten werden ontwikkeld.

In de zalen van het Disruptor-gebouw van de TU/e-campus vonden keynotes, workshops en pitches plaats. Bezoekers konden meer te weten komen over technologieën die energie, slimme mobiliteit en gezondheidszorg gaan ontwrichten. Nu de klimaatverandering voor de deur staat, zijn er nieuwe disrupties nodig, zo werd het publiek verteld.

Meer
Meer over het event op de Innovation Origins site: