Dit is het Techcafé

Welkom bij het Mikrocentrum Techcafé. De centrale plek in het clubhuis voor de hightech- en maakindustrie waar we diepgaande discussies voeren over belangrijke onderwerpen in de maakindustrie. Of je nu een ingenieur, ontwerper, ondernemer of student bent, ons Techcafé bied je de kans om te netwerken, ideeën uit te wisselen en meer te leren over de nieuwste ontwikkelingen in de industrie.

Het Techcafé wordt georganiseerd door DSPE en Mikrocentrum

Gevarieerde onderwerpen
Elke editie staat er een ander onderwerp centraal, variërend van slimme productieprocessen tot duurzaamheid en van automatisering tot 3D-printen. Tijdens het Techcafé delen experts uit de industrie hun kennis en ervaring. Het doel van ons Techcafé is om deelnemers te inspireren, te informeren en te stimuleren om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te implementeren in hun eigen organisaties. Blijf op de hoogte van het Techcafe via de LinkedInpagina van Mikrocentrum.

Deze editie: Materialen, functionaliteit, kosten en maakbaarheid

Materialen spelen een belangrijke en soms zelfs cruciale rol in de werking van een (hightech) systeem. Afhankelijk van de situatie benader je de keuze voor materialen vanuit verschillende perspectieven. Deze omvatten onder andere de functie, doorlooptijd, kostprijs, maakbaarheid en machinebeschikbaarheid, oftewel de 'materialenselectieschijf'. Tijdens het Techcafé op 22 februari gaat talkshow host Edwin de Zeeuw in gesprek met:

  • Jack Cooijmans, R&D Manager bij Thermo Fisher Scientific
  • Tim van Kampen, Technical Director bij Ceratec Technical Ceramics B.V.
  • Frank Molster, Project manager bij de Leidse Instrumentenmakers School
  • Erik Tempelman, Professor bij de TU Delft

Programma

  • 15.30 uur: Inloop
  • 16.00 uur: Talkshow
  • 17.00 uur: Netwerkborrel

Luister de vorige Techcafé edities terug!

Benieuwd naar de voorgaande edities? Luister ze terug via SoundCloud:

Zien we jou bij een volgende editie?

Of je nu geïnteresseerd bent in nieuwe technologieën, efficiëntere productieprocessen of duurzame oplossingen, ons Techcafé biedt een unieke kans om bij te blijven met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de hightech- en maakindustrie. Wij nodigen je dan ook van harte uit om deel te nemen aan onze volgende bijeenkomst en deel uit te maken van deze inspirerende community.

Voor meer informatie ga naar de Mikrocentrum site.

Registratie via de Techcafe link.