Klik hier om de opname nog eens terug te kijken.

De presentatie van Ronald Tamse is te vinden onder 'Documenten' 

Anders kijken naar stedelijke mobiliteit: Mobiliteit op de menselijke maat

Online en interactief panelgesprek

De Coolsingel in Rotterdam, Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam en Oudegracht in Utrecht: drie bekende straten in transformatie. Er is iets gaande in de stad. Een overeenkomst tussen deze en vele andere herinrichtingsprojecten is dat begrippen als ‘verkeersader’, ‘doorstroming’ en ‘capaciteit’ plaats maken voor ‘boulevard’, ‘promenade’ en ‘verblijfplaats’. Deze begrippen werden in het verleden vooral gebruikt door stedenbouwkundigen en minder door verkeerskundigen. Een van de grote uitdagingen voor ingenieurs is: Hoe ontwerp je straten vanuit een functional ambiance perspectief waarbij je stedenbouwkundige en verkeerskundige aspecten in samenhang beziet? Oftewel wat kunnen beide vakgebieden van elkaar leren? Het is deze vraag die centraal staat in dit webinar.

Boek ‘Het recht van de snelste’

Als er iets is dat het grote publiek in de afgelopen tijd heeft aangezet tot nadenken over deze vraag dan is het wel het boek ‘Het recht van de snelste’. Een boek waarin vraagtekens worden gezet bij de letterlijke en figuurlijke ruimte die de auto inneemt in onze maatschappij. Maar hoe kijken verkeerskundigen eigenlijk naar dit boek? Dit webinar geeft je de kans om met de schrijver zelf, Marco te Brömmelstroet, te discussiëren over zijn kijk op mobiliteit. Bovendien zal een expert op het gebied van functional ambiance, Ronald Tamse van de gemeente Utrecht, zijn praktijkervaringen met lastige ontwerpvraagstukken met je delen. Kortom, wees erbij en leer en deel alles over mobiliteit op de menselijke maat!

Wil je in aanmerking komen om het e-boek ‘Het recht van de snelste’ van Marco te Brömmelstroet (gratis) te ontvangen? Vermeld dit dan bij inschrijving op de website.

Programma

16:00 - 16:10 uur   Opening, kennismaken en inleiding

16:10 - 16:35 uur   Pitch Marco te Brömmelstroet, planoloog, universitair hoofddocent en directeur van het Urban Cycling Institute van de Universiteit van Amsterdam

16:35 - 16:45 uur   Vragen aan Marco te Brömmelstroet

16:45 - 17:10 uur   Pitch Ronald Tamse, planoloog en verkeerskundige van de gemeente Utrecht

17:10 - 17:20 uur   Vragen aan Ronald Tamse

17:20 - 17:50 uur   Discussie en Stellingen

17:50 - 18:00 uur   Takeaways en Afsluiting

 

Deelname is gratis.

Aanmelden via de KIVI website. Link voor deelname wordt toegestuurd na aanmelding via de website.