Tijdens de Dag van de Ingenieur op woensdag 17 maart reiken wij, in het virtuele bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel, de Prins Friso Ingenieursprijs uit.

De prestigieuze Prins Friso Ingenieursprijs wordt voor de zevende keer uitgereikt en met de prijs wil KIVI excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken.
De drie kanshebbers voor de prijs zijn bekend; De strijd om de Prins Friso Ingenieursprijs gaat dit jaar tussen een robotica-onderzoeker, een expert op het gebied van circulaire economie en een docent vloeistofdynamica.
Dr. ir. Abeje Mersha is als lector onbemande roboticasystemen verbonden aan de hogeschool Saxion in Enschede. Mersha leidt een grote onderzoeksgroep die werkt aan de ontwikkeling van een zelfvliegende, levensreddende robot die dag en nacht kan worden ingezet bij crisissituaties.
ir. Rob Dijcker is senior projectleider & adviseur Circular Solutions bij ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos. Dijcker is onder meer betrokken bij de nieuwe ontwerpmethodiek +Circular Design, een project dat afgelopen maand heeft meegedongen naar De Vernufteling, de belangrijkste onderscheiding voor ingenieursprojecten.
Dr. ir. David Fernandez Rivas is hoofddocent vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente. Hij werkt met zijn team aan een methode om medicijnen te injecteren zonder dat daarvoor nog een naald nodig is. Daarbij is het de kunst om druppeltjes zó te versnellen dat die dwars door de opperhuid heen gaan.

Diegene die zich onderscheidt in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komt in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen.

Stemmen voor de publieksfavoriet kan tot en met 15 maart. Kijk hier voor meer informatie over hun project.

Programma Dag van de Ingenieur 2021

Woensdag 17 maart Online

15.45 uur Ontvangst met virtuele tour langs de showcases

16.00 uur Opening door dagvoorzitter Miguel Delcour (directeur KIVI)
16.05 uur Welkomstwoord door Joanne Meyboom (president KIVI)
16.10 uur Presentatie door Ingenieur van het Jaar 2014, Karianne Lindenhovius
16.30 uur Introductie Prins Friso Ingenieursprijs door dagvoorzitter Miguel Delcour
16.40 uur Interviews met de drie finalisten
17.05 uur Prijsuitreiking Prins Friso Ingenieursprijs door Joanne Meyboom
17.10 uur Afronding door dagvoorzitter Miguel Delcour
17.15 uur Einde