IT-Infra_Banner_150x79_300dpi-2

Terugblik IT Infra event

Net als veel andere FHI-events werd het IT Infra event dit jaar georganiseerd in de vorm van een online kennisweek. Experts vertelden drie dagen lang over de laatste ontwikkelingen en technologie in de datacentermarkt. Dat leverde de 450 toeschouwers weer veel nuttige informatie op.

Bilal Sarfraz, ABB, ging tijdens zijn lezing in op predictive maintenance, een sterk opkomende manier van onderhoud die op basis van sensing en analytics een geoptimaliseerd moment voor onderhoudswerkzaamheden kiest. Kortom, zoals Sarfraz het noemde: onderhoudsmanagement buiten het boekje die datacenters een flinke kostenreductie kan opleveren.

abb-1

Er was ook aandacht voor het thema duurzaamheid. Zo bespraken Roel van de Pas (Nedstack) en Max Aerts (DENS) de mogelijkheden van schone brandstofcellen. Want waterstof, naast andere groene energiebronnen, biedt nieuwe mogelijkheden voor verdere vergroening van datacenters.

Vertiv

Bart Nieuwenhuis & Ronald van Veen (Vertiv) vertelden over hoe prefab en modulaire groeiscenario’s datacenters kunnen helpen om snel extra capaciteit toe te voegen. Maar ook certificering is belangrijk, zeker op het gebied van cyber security. 

Willy Leuvering, die wij eerder interviewden, sprak namens ISA over het beveiligen van datacenterinfrastructuur volgens ISA/IEC 62443-normen.Voeg tekst aan jouw e-mail toe.

Tenslotte kwam ook, vrijwel onvermijdelijk in deze tijd, de coronapandemie ter sprake. In een paneldiscussie werd besproken wat de impact van COVID-19 is op de datacenterindustrie. De hoop is dat het IT Infra Event volgend jaar in andere omstandigheden kan plaatsvinden.

Covid 19
Klik hier voor het terugkijken van de webinars!

Heeft u één of meerdere webinars bijgewoond?

Om zo goed mogelijk beeld te hebben van uw ervaringen vragen wij u om uw bevindingen betreffende het IT Infra event 2020 met ons te delen.

Dit kan via ons korte online enquêteformulier.