Tijdens de Den Bosch Dataweek vindt op donderdag 31 oktober de Data en Ethiek: hart van AI Summit plaats. Onderliggende documenten van deze Summit zijn de Data Agenda Overheid (NL DIGITAAL) en de Beleidsbrief AI, publieke waarden en mensenrechten.

‘Data en Ethiek: ❤ van AI’ is een Summit waarbij deelnemers in beweging komen om elkaar te inspireren, te informeren, te adviseren en van elkaar te leren. Burgemeester Jack Mikkers, Staatssecretaris Raymond Knops en Paul Nemitz hoofdadviseur departement Justitie van de EC en aanjager van de huidige AVG zijn plenair sprekers. De rode lijn door deze middag zijn data, ethiek en AI, alle onderwerpen zijn daaraan verbonden. Denk daarbij aan ondermijnende criminaliteit, energietransitie, schulden en armoede problematiek, HR analytics, slim speelgoed en de invloed daarvan op identiteit en opvoeding, persuasive technologies en beeldmanipulatie.

Barbara Gemen van KIVI verzorgt een sessie over de positieve aspecten van gamen, met name de omgang met data, de gedragscode, spelregels en handhaving samen met het Esports team van TU Delft.

Kijk voor meer info op https://www.denbosch.nl/nl/denboschdataweek/data-en-ethiek-van-ai-summit
Meld je aan via denboschdataweek@s-hertogenbosch.nl