Typex
Crypto
De uiterste inschrijfdatum is bereikt
7 februari 2023
16:30 uur - 21:00 uur

Hoe crypto de loop van de geschiedenis door de jaren heen heeft bepaald!

De voortschrijdende ontwikkeling van encryptie heeft de geschiedenis op bepaalde moment kenmerkend bepaald. Paul Reuver en Marc Simons beheerders van het Cryptomuseum zullen demonstraties geven met de oude electro)mechanische crypto apparaten en lezingen verzorgen over markante gebeurtenissen met encryptie in het verleden, deze waren bepalend voor de loop van de geschiedenis, waarna de sluier wordt opgelicht over de huidige stand aan ontwikkelingen op het Crypto-vlak.

TC Noord-Brabant
Distributiecentrum opwekking opslag en net Joulz (1)
Elektriciteitsvoorziening
15 februari 2023
11:45 uur - 13:00 uur

E Lunch webinar: 'Zelfvoorzienend worden met zonne-energie'

De vraag naar stroom stijgt enorm door de grootschalige elektrificatie. Steeds meer bedrijven gaan zelf duurzame energie opwekken en gebruiken, onder andere met zonne-energie. De netbeheerders kunnen en hoeven dit niet alleen op te lossen. Want met de combinatie van zonne-energie, energieopslag en met slimme software kunnen we de lokaal opgewekte energie ook lokaal gebruiken. Hoe presteert een megazonnedak in combinatie met energieopslag in de praktijk? Inmiddels is het distributiecentrum Schiphol Trade Park gereed en sinds ruim een half jaar operationeel. Sanne Castro (Joulz) vertelt graag meer over de praktijkervaring, performance van het zonnedak en de Virtual Power Grid.

EL Zuid-Holland
Lezing
De uiterste inschrijfdatum is 20 februari 2023
21 februari 2023
18:15 uur - 22:00 uur

Contactloze koppeling bespaart

Elektrische motoren zitten overal. Denk bijvoorbeeld aan de aandrijving van een pomp, aan ventilatoren, luchtcompressoren, generatoren en vele andere industriƫle aandrijvingen. De magneetkoppeling van Zytec verbindt installaties contactloos met de motor en is ook nog eens gemakkelijk regelbaar. Pompinstallaties besparen hiermee tot wel vijftig procent stroom. Geen trillingen meer of noodzaak voor perfecte uitlijning. Dus de gehele installatie (motoren, pompen, leidingen, etcetera) wordt ook nog eens betrouwbaarder, goedkoper in onderhoud, duurzamer en veiliger. Danny van Nielen van de firma Zytec zal in de voordracht ingaan op de technologie achter en de ontwikkeling van dezecontactloze koppelingen.

KAM Noord-Holland
Logo Symposium Thermochemical Energy Storage
Energy Storage
8 maart 2023
13:00 uur - 17:00 uur

EIRES: Symposium Thermochemical Energy Storage

On 8 March 2023 (13:30-17:00) at the TU/e campus, the Filmzaal, Zwarte Doos (Registration is mandatory!) You are warmly invited to join the symposium Thermochemical Energy Storage organized by the Department Applied Physics and Science Education and the Eindhoven Institute for Renewable Energy Systems EIRES (TU/e).

EL Noord-Brabant