Het maximum aantal deelnemers is bereikt.
 

Het bestuur van KIVI Regio Noord-West heeft het genoegen u uit te nodigen tot het bijwonen van een lezing te geven door Dr Alice Elliott van Shell Nederland.

Waterstof is het meest voorkomende element in het ons bekende heelal en is al heel lang een belangrijke grondstof en warmtebron in de petrochemie. Van meer recente datum is het potentiële gebruik van waterstof als energiedrager voor het aandrijven van auto’s, bussen, treinen en zelfs vliegtuigen en het verwarmen van de oudste gebouwen. Hoe produceren we waterstof en hoe duurzaam is het dan? Welke kansen heeft waterstof in de markt als alternatief voor olie en gas en in concurrentie met elektriciteit uit wind en zon? Wat is Shell’s visie op de rol van waterstof in de transitie naar klimaatneutraal en emissieloos? En wat zijn Shell’s plannen, met name in Nederland?

Informatie over de spreker
Alice Elliott is Interface Lead Hydrogen in het projectteam van Shell Hydrogen in Den Haag. Zij werkt aan geïntegreerde waterstofprojecten in Nederland en Noordwest-Europa en heeft veel interactie met (externe) partners en overheidsorganen. Na haar studie en promotie in de materiaalkunde (polymeren) in Cambridge heeft Alice ruim vijfentwintig jaar ervaring opgebouwd in waterstof, schone energie en energieopslag, zowel aan de technische kant alsmede bij het beleid en (internationale) samenwerking.

Programma

 -  uur Ontvangst met drankje
 -  uur Koffietafel
 -  uur Presentatie en discussie