In de bijeenkomst van 28 augustus presenteerde professor Mark Post de stand van zaken in zijn onderzoek van het kweken van vlees. Hij is er in geslaagd om vanuit een stamcel van een koe spierweefsel en onverzadigde vetten te kweken. Nu nog tot een volume van een hamburger, maar de techniek is inmiddels doorontwikkeld om in de proefopstelling tot zo’n 50 kilo te komen. Als prijs, keuringsdienst en techniek over ongeveer een jaar of vier geen belemmering meer vormen kan kweekvlees een plaats in de voedselmarkt gaan innemen. Een zeer reële verwachting!  Een stal van 150 koeien kan zo jaren lang in de voedselbehoefte van Nederland voorzien: enorme reductie van methaan- en CO2 uitstoot
Voor de 32 belangstellenden wist Mark Post in ongeveer twee uur zijn onderzoek met verve toe te lichten. Door zijn levendige spreektrant, zijn humor en uiterste bevlogenheid en kundigheid ter zake was het een zeer boeiende presentatie waardoor ook een levendige discussie met een vloed aan vragen ontstond. Door vooraf een uurtje in te ruimen om met broodjes en soep konden de leden en gasten eerst persoonlijk kennis maken met de spreker, bijpraten en netwerken met de leden en ook makkelijk vanuit werk direct aanschuiven. Een zeer geslaagde bijeenkomst. De power-point basis van de presentatie werd door Mark Post bereidwillig ter beschikking gesteld voor plaatsing op de pagina van Regio Zuid. Download de presentatie hieronder.


                  
              Mark Post houdt zijn presentatie.                                      Dankwoord en een flesje
                                                                                                        wijn voor de spreker.