Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix der Nederlanden en Prinses Mabel zijn woensdagmiddag 16 maart 2022 virtueel aanwezig bij de uitreiking van de achtste Prins Friso Ingenieursprijs

Tot en met 15 maart kan het publiek online stemmen op één van de finalisten.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. De finalisten voor de prijs zijn alle drie op een of andere manier met het water bezig. Ir. Marijn van Rooij CTO bij Ocean Grazer, slaat energie op in de zee; ir. Nikéh Booister adviseert over waterveiligheid klimaatadaptie bij Sweco en dr. ir. Sjoerd Kerstens, Leading Professional Water bij Royal HaskoningDHV, ziet kansen in waterzuiveringsprocessen.

Tot en met 15 maart krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, om zo tot een publiekswinnaar te komen. Daarnaast zullen de bevindingen van de vakjury de winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs bepalen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse event de Dag van de Ingenieur.  Met de prijs wil KIVI ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen.

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de KIVI Engineering Student Team Award. De studententeamprijs is in het leven geroepen om de ingenieurs van morgen een boost geven, te tonen waar studenten in teamverband toe in staat zijn en een grotere bekendheid te bieden aan hun innovatieve projecten.  Voor de award komen studententeams in aanmerking die zich in hun project/werk onderscheiden in; innovatiekracht, economische waarde, technologisch niveau en maatschappelijke betrokkenheid. De genomineerde teams van 2022 zijn: InMotion, Core en MSP-Maastricht.  

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland en bestaat dit jaar 175 jaar. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en KIVI-lid.
KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening, het zichtbaar maken van hun werk en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en de samenleving. In Nederland mogen daarnaast alleen door KIVI de internationaal erkende titels Chartered en Incorporated Engineer worden verstrekt, het kwaliteitsmerk voor topingenieurs.