Omschrijving

LET OP! Alleen nog staanplaatsen

Kom op zondag 8 oktober luisteren naar Inspirerende Ingenieurs. Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) presenteert tijdens het Weekend van de Wetenschap ingenieurs die vertellen over de bijzondere projecten waar ze mee bezig zijn, waar ze hun inspiratie vandaan halen en wat ze ermee willen bereiken. Met dit evenement biedt KIVI bezoekers de gelegenheid om een kijkje te nemen in de ‘ingenieurskeuken’.

Zonder ingenieurs geen bestaan wordt wel eens gezegd. Ingenieurs leggen de verbinding tussen wetenschap en praktijk, zetten kennis om in al die artefacten die ons leven aangenamer maken. Van smartphones tot bruggen, van schoon drinkwater tot gps-satellieten. Wie zijn die ingenieurs, waar halen ze hun inspiratie vandaan, met wat voor nieuwe projecten zijn ze op dit moment bezig? Op deze vragen zullen de ingenieurs ingaan en hun verhaal doen.

Marijke Roskam, bekend van BNR Eyeopeners, BLT en Zakendoen Met, is de host van de bijeenkomst. Haar programma’s gingen over innovatie, ondernemerschap, economie, zorg, de arbeidsmarkt en de verhalen achter de headlines. Het publiek krijgt op 8 oktober ruimschoots de gelegenheid vragen te stellen en de aanwezige ingenieurs in een informele setting te spreken en nader kennis te maken.

Groet en ontmoet is het motto van de dag!

Spreker(s)

Felienne Hermans - Programmeren voor iedereen
Diederik Samsom - Nieuwe energie
Theo Salet - 3D-Betonprinten
Laura van der Schaaf - Zwaartekrachtgolven zien
Mike Stekelenburg - Vliegende auto PAL-V
Allard van Hoeken - The Ocean Cleanup ruimt plastic op
Angelo Vermeulen - Overleven op Mars
Rick Scholte - Jagen op geluid
Richard Ruiterkamp - Vliegtuig oogst wind
Bert Blocken - De ideale wielrenzit
Atze Jan van der Goot - Biefstuk van soja
Chris Reutelingsperger - Recyclebaar tapijt
Geert Folkertsma - Robot-cheeta

Locatie

KIVI-gebouw

Naam en contactgegevens voor informatie

Frank Biesboer

frankbiesboer@ingenieur.nl

Website Inspirerende Ingenieurs