Omschrijving

Studenten, jonge ingenieurs en young minds denken mee over 5th Gen. Air Force

Op 17 oktober 2018 slaan KIVI DV (Koninklijk Instituut voor Ingenieurs, afdeling Defensie en Veiligheid), NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) en Luchtmacht de handen ineen. Speciaal voor technische studenten en jonge ingenieurs organiseren de partijen een innovatiesymposium met als doel innovatieve ideeën te genereren voor een 5th Generation Air Force. Ook young minds zijn welkom! Hierbij zal technologie centraal staan. Met welke uitdagingen krijgt de Luchtmacht in de toekomst te maken en waar moet zij dus nú al op anticiperen?

Het innovatiesymposium is een onmisbare link richting de ontwikkelsprint-week die in november zal plaatsvinden. Hierin zal een team van defensie, studenten, kennisinstituten en bedrijven nadenken over een reëel vraagstuk van defensie met als doel een stukje dichter bij een potentiële oplossing te komen. Dit vraagstuk zal tijdens het symposium van 17 oktober worden geïdentificeerd!

Het symposium zal geopend worden met een blik op de toekomstige Luchtmacht en de hiervoor benodigde bouwstenen. Gedurende de dag zal er een drietal innovatie-onderwerpen worden gelanceerd. Bij ieder van deze onderwerpen is de taak aan de deelnemers om problemen en uitdagingen te identificeren; een proces dat in groepsverband zal worden gestuurd. Aan het eind worden alle uitdagingen samengebracht en tijdens de aansluitende borrel beoordeeld op relevantie voor de ontwikkelsprint.

Als deze uitdaging jou aanspreekt, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om je aan te sluiten bij de ontwikkelsprint in november.

Locatie

NLR Amsterdam

Organisator

Defensie en Veiligheid

Naam en contactgegevens voor informatie

Marjolein de Wit - Blok

mw@kividv.nl

Meer informatie over het NLR

De uiterste inschrijfdatum is 10-10-2018

Inschrijven

U kunt zich niet meer inschrijven, de uiterste inschrijvingsdatum was: 10-10-2018