Geef talentvolle ingenieurs een podium!

 
Miguel DelcourWe hebben ze hard nodig, excellente ingenieurs, nu en in de toekomst! Laten we daarom de talentvolle ingenieurs van nu de erkenning geven die ze verdienen. Ook om jongeren te inspireren om voor het ingenieursvak te kiezen. Hoe helpt KIVI daarbij? Door ingenieurstalenten kans te laten maken op de Prins Friso Ingenieursprijs en titel Ingenieur van het Jaar 2024. En daar hebben we jou bij nodig. Ken jij een ingenieur, jong of oud, die een podium verdient voor zijn/haar verdienstelijke ingenieurswerk? Haast je dan naar de website www.prinsfrisoingenieursprijs.nl en nomineer die uitblinker!  

Zoals ook afgelopen jaar, reiken we in 2024 de KIVI Engineering Student Team Award uit, de meest prestigieuze prijs voor talentvolle technische studententeams in Nederland. Ken je een studententeam dat waardering verdient voor hun werk? Nomineer dit team dan voor deze award! De prijs, die in 2022 mede op voorzet van prinses Mabel voor het eerst is uitgereikt, is bedoeld om de ingenieurs van morgen een boost geven, te tonen waar studenten in teamverband toe in staat zijn en een grotere bekendheid te bieden aan hun innovatieve projecten. Nomineren kan op deze website.

Beide prijzen worden uitgereikt op de Dag van de Ingenieur op 13 maart op De Haagse Hogeschool waar je ook bij kunt zijn. Voorafgaand aan deze spannende uitreikingen, vindt op deze dag ook het KIVI Jaarcongres plaats! Ik ben trots om te kunnen melden dat we een mooi programma hebben gerealiseerd. We richten ons tijdens dit jaarcongres weer op de toekomst: welke bijdragen gaan ingenieurs leveren aan de transities van morgen, wat zijn hierbij de uitdagingen en welke antwoorden moeten ingenieurs hier op vinden? We kijken niet alleen binnen het bekende ingenieurswereldje, maar ook daarbuiten voor verfrissende en inspirerende bijdragen. Lees meer over het programma, de sprekers, onderwerpen en sessies op onze website en meld je aan!

Als laatste nog een belangrijke oproep: KIVI zoekt nieuwe algemene leden voor het hoofdbestuur, die mensen en groepen onderling weten te verbinden en ervoor zorgen dat KIVI kan groeien. Lijkt het jou leuk om bij te dragen aan de toekomst van KIVI op bestuurlijk niveau? Lees dan meer op onze website.

Miguel Delcour, Directeur KIVI

Meld je aan voor het KIVI Jaarcongres 2024: Engineering the FutureGraag nodigen we je uit voor het KIVI Jaarcongres 2024 op woensdag 13 maart op De Haagse Hogeschool. Heb je een passie voor techniek, ben je geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen, wil je je laten inspireren en/of gewoon een leuke, onderhoudende dag hebben? Kom dan naar het KIVI Jaarcongres!

Voor ingenieurs draait het om de grote vraagstukken van deze tijd, zoals bijvoorbeeld de energietransitie, stikstofnormen in de bouw en het toepassen van artificial intelligence. Het laat zien hoezeer de wereld in verandering is. Met het thema 'Engineering the Future' staat ook dit jaar tijdens ons jaarcongres de belangrijke rol van ingenieurs bij de grote transities centraal.

Dagvoorzitter is Arnold Groot. David Abbink, hoogleraar Human-Robot Interaction aan de TU Delft, verzorgt de eerste keynote over robotica en de uitdagingen voor de toekomst. Lotte Krabbenborg, hoogleraar Public Participation in Science and Technology aan de Radboud Universiteit, gaat tijdens haar keynote in op de weerstand die technologische vernieuwing op kan roepen in de maatschappij en hoe we hiermee moeten omgaan. Over deze onderwerpen en meer vakspecifieke visies op de toekomst wordt gedurende de dag ook gesproken in verschillende parallelsessies met interessante lezingen, workshops en discussies.

Het KIVI Jaarcongres is een mooie gelegenheid om geïnformeerd te worden over relevante technische ontwikkelingen, je netwerk uit te breiden en oude bekenden te ontmoeten. Benieuwd naar het volledige programma, onderwerpen, tijden en sprekers? Kijk snel op onze website en meld je aan! 

David Fernandez Rivas winnaar Prins Friso Ingenieursprijs: Nomineer nu jouw Ingenieur van het Jaar!


David Fernandez Rivas, professor aan de Universiteit Twente, was in maart 2021 de trotse winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs. David won de prijs en titel Ingenieur van het Jaar vanwege de door hem en zijn team ontwikkelde methode van naaldloos injecteren. David ervaarde het winnen van de prijs als een grote waardering van zijn werk en roept iedereen op om talentvolle ingenieurs te nomineren voor de komende editie. Lees meer over zijn ervaring met het winnen van de prijs in dit artikel

Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs organiseert nieuwjaarsevent: interactieve lezing over inclusie op 9 januariHet Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs van KIVI opent het nieuwe jaar op dinsdag 9 januari bij KIVI in Den Haag met een inspirerende en interactieve lezing over inclusie. Inclusie is niet enkel een kwestie van diversiteit, maar ook de sleutel tot high performance binnen teams. Spreker Esther Mollema zal in haar lezing waardevolle inzichten en praktische tips delen over hoe je inclusie binnen jouw team en organisatie kunt bevorderen, onbewuste vooroordelen kunt overwinnen en een omgeving kunt creëren waarin iedereen zich veilig voelt. Deze inzichten en tips kun je niet alleen toepassen in je eigen organisatie of team, maar ook binnen onze vereniging, een KIVI-vakafdeling, regio of bestuur.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op onze website

Talentvolle studententeams gezocht voor KIVI Engineering Student Team Award

Talentvolle studententeams gezocht voor de KIVI Engineering Student Team Award! Ken jij een studententeam dat zich op basis van zijn werk onderscheidt op de competenties teamgeest, innovatiekracht, maatschappelijke impact en expertise? Meld het team aan voor de KIVI Engineering Student Team Award 2024! Lees meer hier.

Geotechniekdag op 16 november 'Kop uit het zand'Geotechnisch ingenieur of affiniteit met het vakgebied Geotechniek? Dan mag je de jaarlijkse Geotechniekdag van KIVI op donderdag 16 november in Amersfoort niet missen. Een uitgelezen kans voor iedereen die werkzaam is in de geotechniek of in verwante vakgebieden om elkaar te ontmoeten en bijgepraat te worden over de laatste ontwikkelingen. 

Het thema van deze editie 'Kop uit het Zand' draait om de uitdagingen van nu zoals duurzaamheid, klimaat, energietransitie, circulair bouwen en digitalisering. Tijdens deze dag kun je kennis, inspiratie en ideeën opdoen via keynotes, parallelsessies, een paneldiscussie, een uitgebreide bedrijvenmarkt en natuurlijk ontmoetingen met andere bezoekers.

Kom ook naar de Geotechniekdag op 16 november in Amersfoort. Meld je snel aan via onze website.

Symposium Future Under Our Skin 2023: 'Onze huid biedt zoveel kansen'


De huid is het grootste orgaan van het lichaam. En met dat orgaan is in medische zin veel meer mogelijk. Daarover gaat het aankomende symposium Future Under Our Skin 2023 op dinsdag 28 november op de Universiteit Twente. David Fernandez Rivas, hoogleraar in de groep Mesoscale Chemical Systems aan de Universiteit Twente en voormalig Ingenieur van het Jaar organiseert dit symposium.

Lees meer over dit event en de fascinatie van David voor de menselijke huid in dit artikel van De Ingenieur.

Kom stijlvol vergaderen bij het Koninklijk Instituut Van IngenieursOp zoek naar een stijlvolle, betaalbare en niet alledaagse locatie voor jouw event in het centrum van Den Haag? Het prachtige monumentale pand van KIVI biedt zeventien ruimtes, elk met een eigen unieke sfeer, geschikt voor groepen van 2 tot 100 personen, in diverse opstellingen. Een inspirerende omgeving voor jouw training, congres, workshop, lezing, receptie, borrel of vergadering, inclusief eventuele lunch of buffet. De locatie is goed bereikbaar per fiets, tram of auto en bevindt zich op loopafstand van Den Haag Centraal Station. Nieuwsgierig naar ons aanbod? Kijk voor meer informatie op onze website.

Deltek Clarity Studie: ingenieursbureaus richten zich opnieuw op digitale transformatie


De 4e jaarlijkse Deltek Clarity Study toont aan dat er duidelijke gevolgen zijn voor professionele dienstverleners die hun focus op digitale transformatie niet vernieuwen. De studie gaat dieper in op trends en inzichten in de sector op basis van enquêteresultaten van meer dan 500 besluitvormers van professionele dienstverleners in EMEA en APAC. Wat duidelijk werd uit de resultaten is dat bedrijven zich nu meer richten op groei na een paar turbulente jaren. Ze staan echter voor de uitdaging om te weten waar ze zich op moeten richten om hun bedrijfsdoelen te halen. 

Download het volledige Deltek Clarity rapport om nog meer inzicht te krijgen in de sector voor ingenieursbureaus in 2023 en daarna.

Benieuwd hoe Deltek de financiële operaties en projectmanagementprocessen van EKJ Consulting heeft gestroomlijnd en gemoderniseerd? Lees meer.

- vacature - 


TEAMLEAD PRODUCT SUPPORT & WARRANTY


SMT Netherlands te Emmeloord is op zoek naar een Teamlead Product Support & Warranty. Je geeft leiding aan een team van 7 vakmensen met elk hun eigen specialisme. Je bent verantwoordelijk voor de technische support naar interne collega’s en dealers, maar ook voor de volledige garantieafhandeling. Ook het in kaart brengen van de technische opleidingsbehoefte, en vervolgens zorg dragen voor het juiste aanbod, behoort tot je verantwoordelijkheid. Het doel van de functie is om ervoor te zorgen dat klanten maximaal over hun machine kunnen beschikken, tegen zo laag mogelijke kosten.

Solliciteer nu >>

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

8 november
E Lunchwebinar: "Welke wegen staan open om de transitie van “Gas naar Waterstof” vorm te geven?"

9 november
Symposium: 120 Jaar Vrouwelijke Ingenieurs: Symposium ter gelegenheid van 20 jaar Marina van Dammebeurs

9 november
Excursie: Bronkhorst High-Tech Ruurlo

9 november
Bedrijfsbezoek: High voltage connections at sea

9 november
Symposium: Luchtvaart binnen defensie: een blik op de techniek en operatie

9 november
Kennissessie: Datagedreven asset management

10 november
Bedrijfsbezoek: GEELEN BETON in Wanssum

14 november
Bedrijfsbezoek: H2Hub Almelo

14 november
ClimateCafe GroenBlauw

14 november
Bijeenkomst: Duurzaamheid in en rondom huis voor iedereen bereikbaar

15 t/m 16 november 2023
Precision Fair 2023

16 november
Geotechniekdag 2023

16 november
Beurs IT Infra

16 november
EIRES: Energy Days 2023

16 november
Afdelingsvergadering Werktuigbouwkunde 2023

16 november
Lezing: De Einstein Telescoop

17 november
Congres: Women in Energy

21 november
Conferentie: EMC-ESD event 2023

21 t/m 23 november 2023
Vakbeurs Recycling

21 november
Lezing: Klimaatbestendige beeksystemen

21 november
Lezing: Experimentele bepaling van de effectiviteit van luchtmessen in een verzinklijn

21 november
Discussie: ‘And… climate action!’

22 t/m 23 november 2023
Masterclass: IDEMC: Design Leadership and Innovation

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
Facebook
Twitter
Website
YouTube
Instagram
Copyright ©  2023 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief