Innovatieve ingenieursprojecten in de schijnwerpers 


Miguel DelcourIngenieurs zijn keihard nodig voor grote maatschappelijke opgaven over de hele wereld, zoals bijvoorbeeld een duurzame energievoorziening en digitalisering. Nederlandse ingenieurs doen fantastische dingen, dat laat het werk van ingenieursbureaus ook zien. Maar die innovaties zitten vaak verstopt, bijvoorbeeld in windparken, dijken, wegen of gebouwen. Koninklijke NLingenieurs en KIVI's techniekmagazine De Ingenieur reiken jaarlijks De Vernufteling uit, waarmee ze de meest innovatieve ingenieursprojecten van het jaar in de schijnwerpers zetten en zichtbaar maken voor heel Nederland. Het advies- of ingenieursbureau met het meest vindingrijke project wint de prijs. Benieuwd welke projecten kans maken op De Vernufteling 2024? De Ingenieur heeft de twaalf kanshebbers op een rijtje gezet. En jij kan stemmen voor de Publieksprijs. Kijk voor het overzicht op deze pagina, stemmen kan t/m 24 mei op deze website. Wij zijn trots dat wij Koninklijke NLingenieurs, finalisten en publiek mogen ontvangen op 6 juni in het KIVI-gebouw voor de uitreiking van deze prestigieuze prijs.

Interesse in Chartered Engineering en wat de kwalificatie jou of je bedrijf kan opleveren? Beluister dan de nieuwste podcast met Jos van Dam en Jelmer Jacobs van ingenieursbureau TWD op de KIVI-website

Miguel Delcour, directeur KIVI  

Stem mee voor De Vernufteling 2024


Ook dit jaar wordt De Vernufteling weer uitgereikt, de prijs die Koninklijke NLingenieurs in samenwerking met vakblad De Ingenieur jaarlijks toekent aan het advies- of ingenieursbureau met het meest vindingrijke project. De genomineerde projecten kun je nu bekijken op de website van De Ingenieur. Je kunt van 14 tot en met 24 mei stemmen voor de publieksprijs via de website van Koninklijke NLingenieurs. Op 6 juni worden de winnaars van de jury- en publieksprijs bekendgemaakt.

Lecture: Discovering space with André Kuipers on May 22


KIVI Students Twente, together with Studium Generale and Space Society Twente, are organizing a lecture with Dutch ESA-astronaut André Kuipers on Wednesday May 22. André Kuipers lived and worked for 204 days in the International Space Station. What is it like to live in space for such a long time? How did it change Kuipers’ worldview? According to Kuipers we are in fact all astronauts, on a fragile spaceship, called Earth. What valuable insights does space travel provide us, so that we can take better care of our planet? And what will the future bring; sustainable rockets and a manned mission to Mars? 

Visit the KIVI website to register for this lecture.

Podcasts Chartered Engineering: beluister nu podcast nr. 5 met Jos van Dam en Jelmer Jacobs van TWD


Wil je meer weten over de titel Chartered Engineer/Incorporated Engineer, het behalen van de titel en de waarde ervan? Voor podcast nr. 5 spraken we met Jos van Dam en Jelmer Jacobs van TWD. Beide ingenieurs hebben hun Chartered Engineering kwalificatie behaald. Voor hen is het kader, de structuur die Chartered Engineering biedt bij je ontwikkeling belangrijk. Dat kader gebruiken ze in hun bedrijf. Een Chartered Engineering titel is in het Verenigd Koninkrijk en Australië echt een must. TWD is daarom een collectief met KIVI aangegaan, waardoor medewerkers kunnen aanhaken bij het chartership, waarmee ze in de hele wereld terecht kunnen.

Beluister de podcast met Jos en Jelmer via de KIVI-website

Bedrijfsbezoek LELY op 29 mei 
KIVI Duurzame Technologie organiseert op woensdag 29 mei een bedrijfsbezoek aan Lely in Maassluis. Lely heeft in de loop van de jaren succesvolle innovaties ontwikkeld die significant bijdragen aan duurzame ontwikkeling in de hele keten van de rundveehouderij. Zo bracht Lely in 2020 de Lely Sphere op de markt die tot 77% ammoniakreductie behaalt. De rode lijn van het bedrijfsbezoek op 29 mei zal de duurzaamheidsontwikkeling in de melkveehouderij zijn waar Lely al decennia succesvol mee bezig is.

Kijk voor meer informatie, het programma en om je aan te melden op de KIVI-website.

Dag van de Infra op 22 mei: Versnel onderhoudswerk, aanbestedingen en emissieloos bouwen


De wegenbouw is in beweging. De eisen van de opdrachtgevers veranderen en de aanpak van aannemers verandert mee. Met de grote renovatie- en vernieuwingsopgave voor ons zorgt dat voor uitdagingen en zeker ook kansen. Tijdens de Dag van de Infra '24 op woensdag 22 mei in Rotterdam gaan betrokken stakeholders hierover in gesprek. Als lid van KIVI kun je deelnemen met 20% korting. Schrijf je in via www.dagvandeinfra.nl en gebruik kortingscode DVI24KIVI.

Masterclass Listen up! op 10 juni
Young KIVI Engineers organiseert op maandag 10 juni de masterclass ‘Listen up!’ met gecertificeerd senior coach en trainer Vera Gelissen. Deze masterclass is voor iedereen die beter wil leren communiceren; van student tot senior. Met wat je leert in deze masterclass kun je direct aan de slag in je werkomgeving. 

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website

Enquête ENGINEERS EUROPE voor ‘European Engineering Skills Strategy’


In het kader van een door ERASMUS+ gefinancierd project lanceert ENGINEERS EUROPE een enquête onder Europese (huidige en toekomstige) ingenieurs met als doel om uiteindelijk een ‘European Engineering Skills Strategy’ (een Europese strategie voor ingenieursvaardigheden) te formuleren. Het doel van deze enquête is de mening verzamelen van huidige en toekomstige ingenieurs over de uitdagingen van vandaag en morgen voor hun beroep, en de vereiste vaardigheden en competenties die zij nodig achten om succesvol op deze uitdagingen te reageren. 

Ook de bijdrage van Nederlandse (toekomstige) ingenieurs in dit Europese onderzoek wordt enorm gewaardeerd. Laat je stem horen via deze link

De enquête is opgesteld in het Engels en het invullen ervan zou hooguit 10 minuten in beslag nemen. Deelname is mogelijk tot 16 juni 2024.

Kennis en netwerkevent Dag van de Constructeur op 6 juni
Het lijkt zo vanzelfsprekend, bouwconstructies moeten veilig en zo duurzaam mogelijk zijn. Daar maakt VNconstructeurs zich al jaren hard voor. Toch gaan wens en realiteit nog niet altijd hand in hand. Daarom is het bijwonen van de Dag van de Constructeur op donderdag 6 juni zo essentieel. Actuele inzichten en kennis over het vakgebied van de constructeur en ontwikkelingen in de steeds maar veranderende bouwsector worden die dag gedeeld in een spraakmakend programma. Wil je meer weten en/of je direct aanmelden? Kijk voor meer informatie op deze website.

Symposium Organ-On-Chip op 6 juni 


Op donderdag 6 juni organiseert KIVI Life Science, Health and Medical Technologies in samenwerking met Stichting DAS het ‘Organ-On-Chip Symposium’ op de HAN in Nijmegen van 13.00 tot 17.00u. Met onder andere Martin Bennink, Bart Smeets, Walter Zuijderduin en Peter Lindenburg en speciale aandacht voor studenten. Meer details, evenals het volledige programma zal in de komende weken bekend worden. Het symposium is tevens de start van de samenwerking tussen Stichting DAS en KIVI.

Wil je meer weten over dit event en/of je aanmelden? Neem contact op met Bert van de Ven van KIVI via bert.vandeven@kivi.nl

Bezoek aan de buurtbatterij op het Indiëterrein in Almelo op 30 mei
KIVI Regio Oost organiseert op donderdag 30 mei een bezoek aan de buurtbatterij op het Indiëterrein in Almelo. Ter Steege Bouw Vastgoed is bekend van transformaties van binnenstedelijke gebieden tot woonwijken. Op het Indiëterrein heeft deze ontwikkelende bouwer een proef lopen met een buurtbatterij. Hierbij zijn onderzoekers van de UT betrokken, evenals netbeheerder Coteq. Het onderzoek richt zich op twee onderzoeksvragen: hoe kan opslag van de zelf opgewekte duurzame energie zorgen voor peak-shaving en kan dat ook opgeschaald worden tot op wijkniveau? En: hoe is het bewonersgedrag rond deze nieuwe manier van energievoorziening? Op 30 mei hoor je meer tijdens de bijeenkomst in het Stadslab in Almelo.
 
Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.

Sino-Dutch evening at KIVI on June 3
KIVI International Engineers is organizing a Sino-Dutch evening on Monday June 3 at the KIVI headquarters in The Hague. Four speakers will share their perspective on culture and society, education and research, economy, technology and innovation in China and The Netherlands. During the panel discussion, the speakers will also interact with the audience to exchange their options on the challenges and opportunities in China and The Netherlands, and more importantly, how the two countries can strengthen their collaboration by better mutual understanding. Last but not the least, how engineers can contribute. 

For more information and registration, please visit the KIVI-website

 

Masterclass Verhoog je gunfactor! En wordt effectiever in het bereiken van je doelen richting anderen op 29 mei
KIVI Bedrijfskunde organiseert op woensdag 29 mei de Masterclass ‘Verhoog je gunfactor! En wordt effectiever in het bereiken van je doelen richting anderen’. De masterclass wordt geleid door Michiel Cobben, schrijver van de bestseller ‘Verhoog je Gunfactor’. Aan de hand van Michiel’s ervaring van meer dan 30 jaar en zijn boek, wordt ingegaan op de verschillende items die komen kijken bij het gunnen. Gunnen op verschillende terreinen zoals directievoering, commercie en projectmanagement. De rode draad is de 3 seconden regel.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.

Discussiemiddag: De verkeerskundige van de toekomst op 29 mei
KIVI Verkeer en Vervoer organiseert samen met CROW en NVC op woensdag 29 mei een discussiemiddag over ‘De verkeerskundige van de toekomst’ in Zwolle. Deze bijeenkomst is een vervolg op de succesvolle bijeenkomst tijdens het NVC 2023. Doel van de middag is om samen met de vakwereld ideeën uit te wisselen over de Verkeerskundige van de Toekomst. Waar moeten de verkeerskundige generalist en specialist van de toekomst dan aan voldoen? Hoe zorgen we ervoor dat elke verkeerskundige de snelle ontwikkelingen kan bijbenen? Hoe houden we het vakgebied aantrekkelijk zodat jongeren blijven kiezen voor het beroep? De uitdagingen waar we voor staan vergen samenwerking en krachtenbundeling tussen overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en onderwijs. En ze vragen om actie van de vakwereld! Wil je hierover meepraten? Meld je dan aan voor deze discussiemiddag.

Kijk voor meer informatie op de KIVI-website

Disasters Expo Europe on May 15-16: secure your free tickets
As proud partners of Disasters Expo Europe, we're thrilled to share an exclusive update. Disasters Expo Europe has just revealed its prestigious lineup of keynote speakers, featuring industry pioneers and thought leaders shaping the future of disaster preparation, response and recovery.
 
This is your chance to gain unparalleled insights and connect with the forefront of innovation in disaster management. Don't miss out on this exclusive opportunity to be part of the conversation that will define the future of our industry. Secure your FREE tickets now using this link and join us on the 15th & 16th of May at Messe Frankfurt to be a part of the forefront of disaster resilience.

Meer dan 10.000 architecten, ingenieurs en aannemers vertrouwen Deltek ArchiSnapper

 Deltek ArchiSnapper is dé betrouwbare app voor architecten, ingenieurs en aannemers. 

Met ArchiSnapper kunt je observaties tijdens een werfbezoek vastleggen, afbeeldingen en aantekeningen aan de plannen toevoegen, en vervolgens het verslag met je team delen. De app zorgt voor een tijdwinst van maar liefst 70% wat het maken van werfverslagen betreft, zodat je zelfs aan de behoeften van de meest veeleisende klanten kunt voldoen.


Probeer ArchiSnapper 14 dagen gratis en vrijblijvend uit en ontdek zelf hoe het je je projecten nog soepeler kan laten verlopen.
 

Werfverslagen in een mum van tijd

Lees meer over de app die alles heeft wat je nodig hebt om werfverslagen aan te maken en te delen.

Probeer 14 dagen gratis
 

De Transformatie van Technische Samenwerking: maak Kennis met Xometry.Pro
Xometry is de wereldwijde marktplaats voor productiediensten aangedreven door AI. Onze Instant Quoting Engine biedt snelheid en toegankelijkheid op het gebied van CNC-verspaning, 3D-printen, plaatbewerking, spuitgieten en nog veel meer.

Nu zet Xometry grote stappen in het herdefiniëren van de manier waarop ingenieurs en inkoopspecialisten samenwerken en kennis delen, met de introductie van Xometry.Pro. Xometry.Pro geeft ingenieurs en ontwerpers een uitgebreide Knowledge Hub op maat van hun behoeften.

Toegang tot meer dan 100 technische artikelen, een uitgebreide bibliotheek met e-boeken, geavanceerde ontwerptools en inzichtelijke casestudy's - allemaal gratis. Ons dynamische community forum vergemakkelijkt de uitwisseling van kennis en biedt gebruikers een ruimte om advies te vragen, ervaringen te delen en samen te werken met collega's en industrie-experts.

Word vandaag nog lid van de Xometry.Pro community en transformeer uw engineeringprojecten!

Mis het niet! Schrijf u nu in voor Xometry.Pro


- vacature - PROJECTLEIDER (32-40 UUR)


Ducot Engineering & Advies, onafhankelijk en zelfstandig ingenieursbureau in de stedelijke infrastructuur, zoekt een projectleider. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de realisatie van projecten en adviezen in de openbare ruimte. Gedurende het project draag je de verantwoordelijkheid voor de technisch inhoudelijke kwaliteit, bewaking van de voortgang en het budget. Dit doe je zowel in de advies-, ontwerp-, als engineeringsfase. Voor de uitbreiding van haar diensten in de regio Noord-Brabant heeft Ducot een nieuw kantoor in Den Bosch. Dit biedt mooie kansen om jouw ambities waar te maken en medeverantwoordelijk te zijn voor de groei van de organisatie.   

Lees meer over de vacature en solliciteer

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

15 mei
Conference Process Safety

15 mei
E Lunchwebinar Netcongestie in gebouwde omgeving: Wat kan er wel?

16 mei
Enter Breda | The Future of Tech

16 mei
Bezoek aan de Noordmolen in Delden

16 mei
Bijeenkomst Haagsche KIVI Kring

16 mei
Presentatie Smart Coatings, Smarter Choices: Dive into the chemistry of eco-friendly coatings that save money & environment

16 mei
Lezing Offshore infrastructure and its impact on marine biodiversity – opportunities and risks

21 mei
Lezing: Spoor naar Morgen met ERTMS

22 mei
Energy Now 2024 Securing Energy for everyone

22 mei
Lecture: Discovering space with André Kuipers

22 mei
Workshop Droogtemonitoring

22 mei 
Algemene Ledenvergadering NPT, bedrijfsbezoek en netwerkborrel

22 mei
Besturendag 2024

23 mei
Lezing Reliable Simulation Models used for Ship Design

24 mei
Seminar European policies for Artificial Intelligence in Defence

27 mei
Online spreekuur KIVI-ingenieurscoach

28 mei
Power Electronics & Energy Storage event 2024

28 t/m 30 mei
2nd Annual Conference on Foundation Decarbonization and Re-use

29 mei
Bedrijfsbezoek Lely

29 mei
Discussiemiddag: De verkeerskundige van de toekomst

29 mei
Masterclass Verhoog je gunfactor! En wordt effectiever in het bereiken van je doelen richting anderen

29 mei
Vervolg thema-avond FOXTROT – connecting mobile forces

29 t/m 30 mei
Masterclass IDEMC Creative Confidence

30 mei
Bezoek aan de buurtbatterij op het Indiëterrein in Almelo

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
LinkedIn
Instagram
Website
Copyright ©  2024 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief