Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is een vereniging. De ruim 60 afdelingen vormen het hart van de vereniging en zijn als volgt onderverdeeld: 

  • rondom vakinhoudelijke thema's
  • regionale afdelingen door het hele land
  • met een multidisciplinaire maatschappelijke basis
  • Young KIVI voor jonge ingenieurs en studenten

De afdelingen organiseren jaarlijks honderden activiteiten in het kader van kennisuitwisseling, debat en het versterken van het eigen netwerk. Leden hebben de keuze om lid te worden van één of meer afdelingen.

De afdeling Industrieel Ontwerpen organiseert elke maand een KIVI College om jezelf de mogelijkheid te geven om op de hoogte te blijven van wat er speelt in IO-land. Voor de verdieping in onderwerpen organiseren we een aantal keer per jaar een externe KIVI Special, waar we meestal op bezoek gaan bij een bedrijf. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel, om na te praten over de lezing en om te netwerken onder het genot van een drankje.

Naast de bijeenkomsten die wij organiseren hebben we binnen KIVI veel ervaring met allerlei takken van support: KIVI Extra. Zo kan je gebruikmaken van loopbaanbegeleiding, kortingen op verzekeringen en studiesubsidie.

Om makkelijker in contact te komen met andere industrieel ontwerpers hebben we een KIVI Database. Hiermee krijg je online toegang tot het volledige ledenbestand, welke hier op de site te vinden is. Daarnaast is het mogelijk om je via de website in te schrijven voor deelname aan trainingen, workshops, lezingen, excursies, congressen en bedrijfsbezoeken.

Een uitgebreide beschrijving van deze vier kenmerken van KIVI IO staar hier uitgelegd: