Radar
18 juni 2024
16:00 uur - 17:30 uur

CWTe: A quick introduction to nonlinear radar: from concepts to applications with using Machine Learning

Dear all: Please be invited for the June 18 edition of the Center for Wireless Technology (CWTe) bi-monthly* colloquium webinar. CTWe will have two speakers in this colloquium/webinar on interesting wireless topics: Anastasia Lavrenko, University Twente – A quick introduction to nonlinear radar: from concepts to applications Stijn Ringeling, TU/e – Shortening of Integrated Circuit simulations using Machine Learning

TC Noord-Brabant
yacht.jpg
#duurzaam #circulariteit #innovatie
14 juni 2024
14:00 uur - 17:30 uur

Transformatie van voormalig Philipsterrein te Roermond

Architect Hans Smolenaers en Luc Veeger van Arcadis presenteren het project 'Weerstand' aan de leden van het KIVI. Dit project, gelegen op het voormalige Philipsterrein, beoogt de transformatie van een verlaten industriële locatie in Roermond naar een levendig stadsdeel met een mix van woon-, werk- en ontmoetingsruimtes.

RLZ Limburg
Station Eindhoven Oost
Hoogspanning
5 juni 2024
13:00 uur - 16:30 uur

Presentatie Enexis excursie Hoogspanningsstation Oost Eindhoven

Station Eindhoven Oost is een belangrijke schakel in het hoogspanningsnet in Brabant. Bij dit bezoek zal Enexis uitleg geven van de problematiek met focus op Brabant. Wat is de status nu en wat wordt er gedaan en gepland om tot verdere verbetering te komen en de netcongestie te verminderen of te voorkomen.

EL Noord-Brabant
Power Electronics & Energy Storage
Power Electronics
28 mei 2024
09:30 uur - 16:30 uur

Terugblik Power Electronics & Energy Storage event 2024

Power Electronics & Energy Storage event Het Power Electronics & Energy Storage event vindt plaats op 28 mei 2024. Ook dit jaar wordt de combinatie met het Energy Storage event gemaakt. Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo profiteer je tijdens de gecombineerde editie van de aanwezige vakkennis op het gebied van zowel vermogenselektronica als energieopslag.

EL Noord-Brabant
Energy Now 2024
Energytransistion
22 mei 2024
09:30 uur - 16:30 uur

Review Energy Now 2024 Securing Energy for everyone

Energy Now is an event by Team Energy, a student team that provides the knowledge, network and means to engage in the energy transition. Also, the Royal Netherlands Society of Engineers (KIVI Electrical Engineering) will be present at the exhibition. Moreover, KIVI will host a workshop "Solving Peak Demand"

EL Noord-Brabant
Netcongestie in grote projecten
Energietransitie
15 mei 2024
11:45 uur - 13:00 uur

E Lunch Webinar: Netcongestie in gebouwde omgeving: Wat kan er wel?

Netcongestie is bijna in heel Nederland aan de orde. Het lijkt daarmee niet meer een kwestie te zijn van of dit voor een project speelt, maar vooral wat de consequenties en mogelijke maatregelen zijn. In dit webinar gaan we in op de kern van het probleem, mogelijke oplossingsrichtingen, de afstemming met de netbeheerder en de bijzondere contractvormen. Aan de hand van enkele projecten worden praktijkvoorbeelden door DWA gegeven, zowel op technisch vlak als over de juridische aspecten.

EL Utrecht
Energietransitie
17 april 2024
11:45 uur - 13:00 uur

E lunch Webinar - Verduurzaming door samenwerking in lokale duurzame energiesystemen

Lokale energiesystemen bieden mogelijkheden voor verduurzaming ondanks netcongestie en onzekere energieprijzen. Binnen een lokaal energiesysteem werken afnemers en producenten van energie samen om uitbreiding en verduurzaming van economische activiteiten mogelijk te maken. Nick de Wilt, deelt in dit webinar, de lessen van Windunie over hoe te komen tot een lokaal duurzaam energiesysteem.

EL Utrecht
20220510-seminar-data-digitalisering_1_xtKp3D
Netcongestie
4 april 2024
14:00 uur - 17:30 uur

Bedrijfsbezoek aan ABB verduurzaamde productielocatie te Ede

In opvolging van het Lunch webinar "Klaar voor 2030?": Intelligente data helpen bij het duurzaam op 17-01 jl., heeft ABB ons uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek aan de productielocatie te Ede.

EL Gelderland
Wireless technology
28 maart 2024
12:00 uur - 19:00 uur

A deep dive into Bluetooth technology, standardisation and applications

In this workshop imec Leuven will address wireless technology innovations that have been (and will be) adopted in current and future versions of the Bluetooth standards, such as LE Audio, mesh networking, low-power features, angle-of-arrival and high-accuracy distance measurement.

TC Outside The Netherlands