Nominaties 2013

Winnaars 2013

In de categorie ‘wetenschappelijke publicatie’ won Cor Zwanenburg (Deltares) en kregen twee andere genomineerden een eervolle vermelding: Martin van Staveren  (VSRM) en Paul Hölscher (Deltares).

Zwanenburg’s publicatie ‘Failure of a trial embankments on peat in Booneschans’ (IJkdijk) in het gezaghebbende journal ‘Geotechnique’ werd gewaardeerd vanwege de diepgang van de monitoringresultaten en vanwege de internationale impact. Zijn collega’s Evert den Haan, André Koelewijn en Gerard Kruse schreven mee aan het artikel. Als extra prijs krijgt de Zwanenburg ondersteuning van GeoImpuls voor het schrijven van een publicatie met brede maatschappelijke impact.

In de categorie ‘breed publiek’ won Armand van Wijck (Aurora Science Communications) met zijn publicatie in de Ingenieur over de A2 Maastricht ondergronds. Dit mooi geïllustreerde artikel geeft een goed beeld van de werkzaamheden aan de A2, met daarbij goede aandacht voor de geotechnische uitdagingen bij het project.

Afstudeerder Floris Besseling (Witteveen+Bos) won de Jong talent-prijs voor zijn afstudeerscriptie van de TUDelft getiteld “Soil-structure interaction modelling in performance-based seismic jetty design”. De jury loofde de technische complexiteit en de verbinding tussen geotechniek en constructie. De complexe 3D Plaxis berekeningen zijn overzichtelijk en duidelijk gerapporteerd in een kwalitatief hoogstaande rapportage.
 

Nominaties 2013

De jury heeft de volgende personen genomineerd voor de Keverling Buisman Prijzen 2013 (voor publicaties in de periode 1 september 2011 – 1 september 2013):

Wetenschappelijke publicaties

Geo-engineering voor een breed publiek

  • Cobouw – Theo Leone met Hoogstandje diep onder Plein 26
  • De Ingenieur – Armand van Wijck met A2 Maastricht gaat ondergronds
  • Vlaanderen Manager – Ann Welvaert met Energiepaal: funderingspaal wordt warmtebron

Jong talent

  • Ruud Arkesteijn - Dimensionering van onderwater betonvloeren
  • Floris Besseling - Soil-structure interaction modelling in performance-based seismic jetty design
  • Gert Jan Meijer - Reconstitution of sensitive clays