Logo KIVI 1000x447px.jpg

Hoofdbestuur

Hoofdbestuur

KIVI ingenieurs helpen bij corona crisis

Fighting epidemics - proximity tracing.

De huidige aanpak om het coronavirus aan te pakken is te traag, stond op 1 april in het NRC. Met een speciale app op de smartphone krijgen recente contacten onmiddellijk bericht als iemand ziek wordt en kunnen ze de maatregelen nemen. Dat kan enorm helpen om COVID-19 te bestrijden, wijst ook nieuw onderzoek van Oxford University uit. We kunnen dan eerder uit een smart lockdown en ook een volgende golf van Corona beter onder controle houden, zo lijkt het.

Vanuit KIVI willen we onderzoeken of het in Nederland mogelijk is zo’n App zeer snel en effectief te ontwikkelen, op een manier die past bij Europese normen en waarden, óók op het gebied van privacy.

We zoeken daarom bedrijven en onderzoeksorganisaties die willen bijdragen aan een Nederlandse open source implementatie van het Pan-European Privacy-Preserving Proximity Tracing (PEPP-PT) project (https://www.pepp-pt.org/). Meer specifiek zoeken we ervaren interaction designers, programmeurs, architecten en een ervaren projectleiding. Ook ideeën om dit project snel en effectief te financieren zijn welkom.

Meldt je (bedrijf) hier aan. Deadline is dinsdag 7 april om 18:00.

 

Nieuws

Geen afdelingsnieuws aanwezig.