Energietransitie
24 november 2023
15:00 uur - 17:00 uur

VZKC: ‘Energy Access’ in Afrika: het kan met zonne-energie!

De nieuwe Afrika-Strategie van de overheid zet ‘een gelijkwaardige economische ontwikkeling’ centraal. Dan gaat het zeker ook om de energietransitie daar, in Afrika. En dan gaat het zeker om ‘Energy Access’. daar gaat Caroline Nijland, directeur van de Foundation Rural Energy Services (FRES, zie www.fres.nl over vertellen. De localel bedrijven voorzien bewoners en Kleine bedrijven van zonnestroom via solarhome-systems en mini-grids, en hebben een lokaal management. Hoe en op welke Manieren, daar zal Caroline Nijland over vertellen.

EL Zuid-Holland
ElaadNL: Webtalk #57 Laden op de bouwplaats en Gridshield conferentie
ev
16 november 2023
12:00 uur - 12:45 uur

Terugkijken ElaadNL: Webtalk #57 Laden op de bouwplaats en Gridshield conferentie

Elektrificatie van bouwmaterieel is een belangrijke ontwikkeling om de bouw schoner, gezonder en stiller te maken. Netbeheerders spannen zich in om de bijpassende stroomvoorziening veilig en maatschappelijk verantwoord te faciliteren. Hoe gaan we al dat bouwmaterieel van stroom voorzien? Recent ondertekenden 45 partijen, waaronder ElaadNL en NBNL, het convenant SEB om deze transitie gezamenlijk mogelijk te maken.

EL Gelderland
foto ElaadNL: Tussen wal en schip. De opkomst van walstroom
Energietransitie
2 november 2023
12:00 uur - 12:45 uur

Terugkijken ElaadNL: Webtalk #56 Tussen wal en schip: de opkomst van walstroom

Zeeschepen en binnenvaartschepen die in een haven liggen, gebruiken daar ook energie. Het in de haven laten draaien van dieselgeneratoren is echter milieubelastend. Daarom wordt er ook hier gewerkt aan elektrificatie. Steeds meer havens bieden walstroom aan zodat schepen in de haven gebruik kunnen maken van een aansluiting op het elektriciteitsnet. Hoe gaan we al die schepen van stroom voorzien? Met presentaties van Jeroen Janssen (ElaadNL) en Ryan Cornelisse (Port of Rotterdam). Aansluitend sluiten ook Coen Peelen (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) en Anne-Joël Leerling (Stedin) aan voor het expertpanel.

EL Gelderland
5/6G
25 oktober 2023
09:15 uur - 17:00 uur

Center for Wireless Technology Eindhoven (CWTe) 2023 Research Retreat

The yearly CWTe 2023 has organized the 14th Center for Wireless Technology Eindhoven (CWTe) “Research Retreat” symposium on wireless technology. You will be updated on new wireless developments and trends, and you will be able to network with other professionals in wireless technology.

TC Noord-Brabant