Fontys
7 juli 2021
09:30 uur - 12:00 uur

Verslag van Mini Symposium Fontys Engineering Physics.

Studenten van de technische opleidingen van Fontys Hogescholen hebben de afgelopen maanden hun krachten gebundeld in meer dan 18 uitdagende (ASIA) projecten. Deze projecten waren opgedeeld in projecten, waar de projectgroep enkel bestaat uit natuurkunde studenten en projecten, waarbij Fontys Technische Natuurkunde (TN) samenwerkt met (internationale) studenten van Fontys Engineering (werktuigbouwkunde, elektrotechniek, toegepaste wiskunde). De opdrachten waren realistische opdrachten voor fysisch ingenieurs. Enkele opdrachten waren in samenwerking met engineering. Waardoor multidisciplinair samenwerken tot de mogelijkheden behoort. De resultaten daarvan werden op woensdag 7 juli gepresenteerd tijdens het Symposium Fontys projectpresentaties studenten (Engineering in Practice). Na beoordeling door de KIVI jury werd de KIVI Award uitgereikt aan de beste projectpresentatie.

EL Noord-Brabant
Presentatie
5 juli 2021
16:30 uur - 17:30 uur

Advanced Technologies for Industry

Presentatie van een nieuw EU platform over geavanceerde technologieën. Sinds 2019 wordt gewerkt aan een platform waar informatie over zestien geavanceerde technologieën (inclusief bijvoorbeeld de categorieën Advanced Materials, Artificial Intelligence/Big Data, Cloud Computing, Nanotechnologie en Cybersecurity) op één plek te vinden is.

IT Zuid-Holland
InfraRood
1 juli 2021
12:00 uur - 13:00 uur

Infrarood stralers voor thermische processen in de industrie

De vermindering van CO2 emissies van auto’s en bussen is al volop bezig door de overstap naar elektrische aandrijflijnen. Om het energiegebruik van Nederland CO2 vrij maken zullen thermische processen in de industrie aangepast moeten worden. Voor thermische processen in de industrie wordt deels al elektriciteit gebruikt maar ook nog steeds veel aardgas, aardolie en kolen. Overstappen naar elektrisch verwarmen en verhitten is voor de industrie het belangrijkste middel om thermische processen te verduurzamen. Natuurlijk op basis van de inkoop van groene stroom of de opwek van groene stroom op eigen terrein of eigen gebouwen. Jurgen van Oostrum van de Nederlandse vertegenwoordiging Calmatech International heeft in een presentatie een overzicht gegeven van de eigenschappen van IR licht in een presentatie een overzicht geven van de eigenschappen van IR licht, zoals golflengte, focussering en reflectie/indringsvermogen,die van belang zijn bij de vele toepassingen in lak- en coating processen.

EL Noord-Brabant
buttonsCE.png
Activiteit
30 juni 2021
14:30 uur - 16:30 uur

Kennis en Kunde, Sleutel tot succes?

Kennis en Kunde, Sleutel tot succes? en uitreiking Fellowship aan Aad van der Horst, Emeritus Hoogleraar TU Delft, Technisch Directeur BAM Infraconsult bv

CE Zuid-Holland
Towards 6G
6G
29 juni 2021
19:30 uur - 21:00 uur

Towards 6G

Hoewel 5G wordt uitgerold met een aanzienlijke prestatieverbetering in vergelijking met 4G, is er een toenemende interesse van de industriële, academische en regelgevende gemeenschappen om te beginnen met het onderzoeken en ontwikkelen van de volgende generatie mobiele netwerken. In feite is de race naar de de zesde generatie (6G) begonnen met financieringsaankondigingen die al over de hele wereld zijn gedaan. Het doel van dit KIVI-webinar was om een overzicht te geven van hoe 5G zal evolueren naar 6G en welke technologieën we kunnen verwachten in 6G-netwerken. Terug te kijken op Youtube KIVI kanaal.

TC Noord-Brabant
Plaatje Kennissessies Smart EnergyNL
Smart Energy
16 juni 2021
15:00 uur - 16:00 uur

Smart Energy NL: Online Kennissessies 2021

Om kennisdeling te blijven stimuleren organiseert Smart Energy NL een nieuwe reeks online kennissessies. Elke sessie duurt een uur. Een aantal sprekers uit de sector verzorgt een presentatie. Tijdens de sessie kunnen via een chatbox vragen worden gesteld.

EL Noord-Holland
Power Electronics event 2021
Power Electronics
8 t/m 10 juni 2021

Power Electronics event 2021

Van 8 t/m 10 juni vindt het Power Electronics event plaats in digitale vorm. Tijdens dit event krijgen bezoekers inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van vermogenselektronica. In drie dagen worden bezoekers door technische en interactieve webinars van de exposanten en plenaire sprekers bijgepraat over actuele thema’s.

EL Utrecht