EV
11 november 2022
09:00 uur - 15:00 uur

Rewatch Symposium Time proof Electricity grids by Power Quality improvement of Electric Vehicles (TEPQEV)

On behalf of the TEPQEV-project we would like to invite you to the final symposium of this project. TEPQEV (full name: Time proof Electricity grids by Power Quality improvement of Electric Vehicles) is coming to an end. Therefore, we will organize a symposium on the subject of supraharmonic distortions (SHD) on Friday November 11 in order to share our learnings and recommendations.

EL Gelderland
ABB E-mobility Truck charging webinarreeks 2022
EV
28 oktober 2022
10:00 uur - 11:00 uur

Terugkijken ABB E-mobility: Truck Charging: Webinars intro 1, Financiën 2, Installatie 3, Management & Opslag 4

ABB E-mobility Truck Charging: Het is niet langer de vraag óf de E-truck er komt, maar wannéér wordt overgestapt! U kunt er niet meer omheen: de transitie naar elektrische trucks vindt NU plaats. Bij een overstap naar een elektrisch wagenpark komt heel wat kijken. Investering, voertuigkeuze, laadinfrastructuur, netaansluiting, Total Cost of Ownership en meer. Wilt u graag weten hoe deze overstap wordt gemaakt, welke trends in de markt spelen en waarom het belangrijk is om uw wagenpark voor transport te elektrificeren? Volg dan of kijk terug, de vierdelige webinarserie van ABB E-mobility! De laatste is op 28 oktober 2022 om 10:00 u. Elektrificeren heavy vehicle vloot Webinar 4: Energiemanagement- en opslag hoe energiemanagement en -opslag een sleutelrol spelen bij Truck Charging; hoe u voorop kunt lopen in het aanjagen van de energietransitie.

EL Zuid-Holland
Foto 24-7 Energy Lab TU Delft
Energietransitie
19 oktober 2022
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken E Lunch webinar: Is lange termijn opslag haalbaar voor de verduurzaming van woningen?

Het gedistribueerde en onvoorspelbare karakter van duurzame energie vraagt om een betere afstemming van vraag en aanbod. p The Green Village onderzoeken, experimenteren, valideren en demonstreren kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemingen, overheden én burgers hun duurzame innovaties. Dit gebeurt op het terrein van het reeds genoemde The Green Village op de TU Delft.

EL Zuid-Holland
Flexibel elektriciteitssysteem met inzet van bi-directioneel ladende elektrische auto's
EV
29 september 2022
12:00 uur - 12:45 uur

Terugkijken ElaadNL Webtalk #40 Een flexibel elektriciteitssysteem bouwen met inzet van bi-directioneel ladende elektrische auto's

Op donderdag 29 september laat onderzoeker Nico Brinkel van de Universiteit Utrecht ons zien hoe we een flexibel elektriciteitssysteem kunnen bouwen met inzet van bi-directioneel ladende elektrische auto’s.

EL Gelderland
Logo WoTS Beurs 2022
WoTS
27 t/m 30 september 2022

World of Technology & Science 2022

Dé technologische vakbeurs voor industrie, zorg en wetenschap? Binnen de World of Electronics verwachten we ruim 100 deelnemende bedrijven die actief zijn op het gebied van elektronica (hardware, software, Test & meet, ontwikkeling en productie). Deze exposanten tonen hun innovaties, delen hun kennis en gaan graag met u in gesprek over uw vraagstukken. Een bezoek aan World of Electronics levert u veel waardevolle contacten, kennis en inspiratie op. Daarmee is een beursbezoek meer dan de moeite waard! Uw bezoek kunt u combineren met een seminar bezoek. In de World of Electronics zijn tevens themapaviljoens aanwezig, waar exposanten hun krachten bundelen in een paviljoen op de beursvloer. Meer informatie over deze paviljoens volgt.

EL Utrecht
EIRES Lunch webinar 23-09-2022
EV
23 september 2022
12:00 uur - 13:00 uur

EIRES Lunchwebinar NEON research: lighting the way to zero emission energy and mobility

NEON (New Energy and mobility Outlook for the Netherlands) is a research program addressing three societal challenges: climate action, renewable energy, and smart & sustainable transport. Auke’s lecture will explain how the NEON program researches the transition to zero emission energy and mobility from a multi-disciplinary perspective. As it turns out, solar, wind, electric mobility and hydrogen can go a long way (all the way?) towards replacing fossil fuels.

EL Noord-Brabant
LOGO-150x150-edit.JPG
Energietransitie
21 september 2022
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken E-Lunch webinar "Energyplan NL 2030" - hoe moeten we dat aanpakken?

We staan als Nederland nog voor grote uitdagingen om ons energiesysteem op orde te krijgen in 2030. De voornaamste uitdaging, die verre van triviaal is, is om de vereiste 55% CO2-reductie te halen. Het maken van het Energyplan NL 2030 – hoe moeten we dat aanpakken?

EL Noord-Brabant
Activiteit
10 september 2022
09:30 uur - 17:30 uur

175 jaar KIVI Engineering Festival

Op 31 augustus 2022 bestaat het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs 175 jaar. Dit 35e lustrum met als thema Engineering Continuous Transition wordt gedurende 2022 gevierd met verschillende activiteiten en wordt op 10 september 2022 groots afgesloten met een Engineering Festival voor een breed publiek in Delft.

K175 Zuid-Holland
foto ElaadNL Webtalk Zonne-energie gebruiken voor het opladen van elektrische voertuigen 576x576
EV
1 september 2022
12:00 uur - 12:45 uur

Review ElaadNL: Webtalk #38 Using solar energy for Charging of electric verhicles

Het opladen van elektrische voertuigen met zonnecellen heeft grote voordelen. Het maakt EV’s bijvoorbeeld duurzamer. Maar wat zijn de technische uitdagingen om de kracht van de zon optimaal te benutten voor het rijden van elektrische auto’s?

EL Gelderland
Lezing
13 juli 2022
12:00 uur - 15:00 uur

Elektrisch vliegen - Embraer

In een tijd waarin fossiele verbrandingsprocessen reduceren belangrijker is geworden dan ooit, is het niet verbazingwekkend dat ook de luchtvaart er niet aan zal ontkomen om nieuwe voortstuwingssystemen te ontwikkelen. Elektrische voortstuwing al dan niet in combinatie met waterstof is waar de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer aan werkt om met vier toekomstige Energia propellervliegtuigmodellen hieraan te gaan voldoen. Lezing door de heer A. Kanter van Embraer

RNH Noord-Holland