EIRES event: Energizing Day 2022
EIRES
1 juli 2022
09:30 uur - 16:30 uur

EIRES Event: Energizing Day 2022

This summer, EIRES - Eindhoven Institute for Renewable Energy Systems will celebrate its second birthday. Time to reflect on what has been achieved to date and to explore how TU/e can further play its part in realizing the energy transition. Join EIRES on Friday 1 July 2022 for an energizing day of talks, discussions, and networking.

EL Noord-Brabant
Energietransitie
30 juni 2022
08:30 uur - 09:30 uur

Windkracht 5: Breakfast Booster: Hoe maakbaar is de energietransitie eigenlijk?

Op donderdag 30 juni 2022 om 08.30 uur organiseert "Windkracht 5" een nieuwe online Breakfast Booster! Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze ontbijtsessie!

EL Gelderland
IV
22 juni 2022
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken E Lunch Webinar "Op weg naar een verantwoord IV-schap"

Installatieverantwoordelijkheid Elke werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wordt er in het bedrijf gewerkt aan, met of nabij elektrische installaties? Dan bent u als eigenaar aansprakelijk voor een veilige bedrijfsvoering. Beschikt u niet over voldoende kennis en technische ervaring, dan kunt u de installatieverantwoordelijkheid overgedragen via een aanwijsprocedure. Uitleg op 22 juni 2022 door Paul Koop van Quercus "Op weg naar een verantwoord IV-schap".

EL Groningen
Power Electronics & Energy Storage event 2022
Power electronics
14 juni 2022
09:30 uur - 17:00 uur

Look back at the Congress of Power Electronics event 2022 on June 14th

Het Power Electronics Event vindt plaats op 14 juni 2022. Nieuw dit jaar is de combinatie met het Energy Storage event. Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Profiteer tijdens de gecombineerde editie van de aanwezige vakkennis op het gebied van zowel vermogenselektronica als energieopslag. De breedte van de markt, namelijk toepassers, ontwikkelaars, toeleveranciers en kennisinstituten komen bijeen op het Power Electronics en Energy Storage event. Met vakgenoten worden visies, ervaringen en kennis uitgewisseld.

EL Noord-Brabant
2ndfriday2.jpg
2nd Friday
10 juni 2022
16:45 uur - 20:00 uur

2nd Friday: IBIS Power

Na twee jaar is 2nd Friday weer terug van weggeweest! Het netwerkevenemten waar de avond met een lezing wordt afgetrapt en er wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel om nog even na te praten. We zijn voortaan welkom bij het Mikrocentrum in Veldhoven (nabij Eindhoven) te vinden tegenover een van de grootste locaties van ASML.

YKE Noord-Brabant
Banner ElaadNL webtalk #36
EV
2 juni 2022
12:00 uur - 12:45 uur

Terugblik op ElaadNL Webtalk #36 Stroomvraag voor elektrische trucks en bestelauto's op bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen worden hotspots voor het opladen van elektrische voertuigen nu steeds meer bestelauto’s en trucks elektrisch worden. Door de geografische concentratie van het laden op hoge vermogens zal het onderliggende stroomnet hierop voorbereid moeten worden. Onderzoekers van ElaadNL onderzochten de impact op het onderliggende stroomnet op de bedrijventerreinen en presenteren de bevindingen. Aanvullend presenteert de NAL werkgroep logistiek de storymap over dit thema.

EL Gelderland
Logo Stichting Gelijkspanning Nederland
DC
27 mei 2022
15:00 uur - 16:00 uur

Webinar DC: Project DC-OVL-XXL Over de grootschalige toepassing van DC in de openbare verlichtingsnetten.

Het onderwerp, verzorgd door de Stichting Gelijkspanning, is dit keer het project DC-OVL-XXL wat gaat over de grootschalige toepassing van DC in de openbare verlichtingsnetten. We gaan in gesprek met Wilfred Akerboom, senior productmanager bij CityTec en met Bart van der Vegte, adviseur duurzame stads- en gebiedsontwikkeling.

EL Noord-Holland
Energieopslag
18 mei 2022
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken E Lunchsessie: Van Delta21 krijg je nooit spijt! Energietransitie, Waterveiligheid en Natuurherstel

De kern van Delta21: Een grootschalige energieopslag, die ook zorgt voor droge voeten in de Zuidwestelijke Delta, en ook volop kansen biedt voor een grotere biodiversiteit en natuurherstel. Opslag stroom na 2030 is onontbeerlijk: Door de grote weersafhankelijkheid van elektriciteit uit zowel wind als zon, zullen de vraag en het aanbod van stroom steeds minder synchroon verlopen. Als vanaf 2030 de stroom voor meer dan 70% duurzaam opgewekt moet zijn, zou, zonder opslag, het potentiële aanbod van stroom zelfs gemiddeld meer dan 3 maal de vraag overstijgen. De hoge overcapaciteit van zowel duurzaam als conventioneel opgesteld vermogen is dan simpelweg nodig voor de momenten dat er te weinig wind en zon aanbod is en dat zal automatisch leiden tot enorme verspilling van stroom. Dat enorme overschot kan alleen maar benut worden door opslag, zowel kleinschalig als grootschalig en in alle vormen die dan beschikbaar en efficiënt zijn. Wereldwijd vindt momenteel ruim 93% van alle stroomopslag plaats met behulp van water en dat kan gelukkig ook uitstekend en heel efficiënt in Nederland.

EL Zuid-Holland
Energy Now Exibition Floor
Energy Now
17 mei 2022
09:30 uur - 18:00 uur

Energy Now 2022: The Future of Urban Energy Systems

This year’s topic is all about the energy systems of the future. Yes, we need to transition into a new energy system, but how will we get there and what will this new system look like? These questions will be explored during the congress along 4 themes: Digitalization, decentralisation, decarbonization and human capital. If you want to know what exactly these 4 themes are, how they can be implemented, want to exchange your thoughts on it, or simply are interested in the energy transition: come visit the congress in the Philips stadium.

EL Noord-Brabant