2023-06-27 Power Electroniscs & Energy Storage event
Power Electronics
27 juni 2023
09:30 uur - 17:00 uur

Terugkijken presentaties Power Electronics & Energy Storage event

Het Power Electronics & Energy Storage event vindt plaats op 27 juni 2023. Ook dit jaar wordt de combinatie met het Energy Storage event gemaakt. Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo profiteer je tijdens de gecombineerde editie van de aanwezige vakkennis op het gebied van zowel vermogenselektronica als energieopslag. De breedte van de markt, namelijk toepassers, ontwikkelaars, toeleveranciers en kennisinstituten komen bijeen op het Power Electronics en Energy Storage event. Met vakgenoten worden visies, ervaringen en kennis uitgewisseld.

EL Noord-Brabant
Ebusco
Bedrijfsbezoek
23 juni 2023
14:45 uur - 17:00 uur

EBUSCO, specialist in elektrische bussen.

Ebusco richt zich op het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van 100% elektrische stads- en streekbussen en bijbehorende ecosysteem.

NML Noord-Brabant
Logo EIRES Event Energizing Day 2023
Sustainable Energy
23 juni 2023
09:30 uur - 16:30 uur

EIRES | Energizing Day 2023

After a very successful first edition last year, on Friday 23 June 2023, EIRES (Eindhoven Institute for Renewable Energy Systems) will organize its second Energizing Day. During this day, you will get up to speed with the latest developments in energy research, both from inside and outside of TU/e. Mark your calendar to join us for an energizing day of talks, discussions, and networking.

EL Noord-Brabant
Dashboard gebouw DWA te Gouda
Energietransitie
21 juni 2023
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken en Slides E Lunch webinar 'Smart Buildings in de energietransitie, luxe of noodzaak?'

Deze e-Lunch sessie geeft een korte introductie op smart buildings aan de hand van het framework van de ‘smart readiness indicator’. Vervolgens wordt aangeven op welke wijze smart buildings kunnen bijdragen aan de energietransitie, dit aan de hand van een casus uit de bestaande bouw (renovatie). De rol van sensoring, de werktuigkundige installatie in de energieflexibiliteit en netbelasting zal hier onder meer worden uitgewerkt. Wat zijn kansen en waar liggen nog knelpunten in de samenwerking in de gebouw- en energiesector?. Om de gebouwfunctie optimaal te krijgen, zijn (draadloze) verbindingssystemen voor werkplekken (GSM en internet) nodig, dit zal bij een volgend webinar worden behandeld.

EL Zuid-Holland
Windkracht 5 Breakfast Booster! Waterstof H2
H2
8 juni 2023
08:30 uur - 09:30 uur

Windkracht 5: Breakfast Booster "Waterstof", heilige graal voor energietransitie of toch niet?

Op donderdag 8 juni van 08.30 – 09.30 uur organiseert Windkracht 5 een nieuwe online Breakfast Booster! Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan onze ontbijtsessie!

EL Noord-Brabant
Logo EnergieWeert
Energietransitie
6 juni 2023
14:00 uur - 17:30 uur

Verslag Excursie Windpark en Zonnepark Weert

Energiecoöperatie WeertEnergie heeft een Windpark ontwikkeld en heeft een Zonnepark in ontwikkeling aan de oostkant van de Gemeente Weert om hiermee serieus bij te dragen aan het energieneutraal maken van wonen en werken in de Gemeente Weert. Inmiddels is het nieuwe Windpark Weert 11 maanden ( juni 2023) in bedrijf. Daarnaast zijn de plannen voor een Zonnepark vlak bij het Windpark al ver gevorderd. Een excursie waard.

EL Noord-Brabant
EV
1 juni 2023
12:00 uur - 12:45 uur

Terugkijken ElaadNL: Webtalk #53 Laadpalen en straatverlichting sneller én veiliger aansluiten, hoe doe je dat?

Hoe kunnen we de groei van laadpalen bijbenen terwijl er al een tekort aan vakmensen is? Een deel van het antwoord zit hem in het besparen van de werktijd die monteurs nodig hebben om een laadpaal op het net aan te sluiten. Hiervoor is de ‘compacte aansluitmodule’ ontwikkeld. En het mooie is, deze innovatie is ook te gebruiken bij andere onbemande objecten als reclamezuilen, parkeerautomaten en straatverlichting. In deze webtalk aandacht voor vragen als: Hoe werkt de compacte aansluitmodule? Wat is de tijdwinst? Hoe is deze innovatie tot stand gekomen? En wat betekent deze voor de eisen aan onder andere publieke laadpalen?

EL Overijssel
Stad aan het Haringvliet aardgasvrij
Energietransitie
17 mei 2023
12:00 uur - 13:00 uur

Terug kijken: Hoe gaat de energietransitie in de Gebouwde Omgeving in z’n werk? Uitdagingen volop, en niet alleen maar in de techniek

Hoe gaat de energietransitie in de Gebouwde Omgeving in z’n werk? Uitdagingen volop, en niet alleen maar in de techniek. In dit webinar wordt uitgelegd wat de uitdagingen zijn en hoe Stedin de Energietransitie maximaal faciliteert. Geschetst zal worden in welke omgeving Stedin daarbij moet werken, en welke andere actoren, stakeholder en gremia belangrijk zijn. Daarmee zal duidelijk(er) worden wie er aan zet is, en welk handelingsperspectief bewoners ook zelf hebben.

EL Zuid-Holland