CWTe Antennes TUE
CWTe
6 februari 2023
16:00 uur - 17:30 uur

CWTe Simulation of Wireless 5G and Avionics Intra-Communications radio waves in and around aircraft

The Center for Wireless Technology (CWTe) bi-monthly* colloquium webinar will have two speakers in this colloquium/webinar on interesting wireless topics: Yuri Konter, NLR – Simulation of Wireless Avionics Intra-Communications radio waves in and around aircraft and Robbert Schulpen, TU/e – Millimeter-wave channel sounding for 5G and beyond. Participation link: we will use ‘MS Team’, see the link on the bottom. Room for questions/discussion after each presentation.

TC Noord-Holland
Foto Flow-Based Plain Pardigm shift in electricity market coupling EU
Energieprijs
1 februari 2023
11:45 uur - 13:00 uur

Sheets E-Zuid Lunch webinar: Hoe komt de prijs van elektriciteit tot stand? (Deel 1)

We hebben er allemaal mee te maken: hoge prijzen voor elektriciteit en gas. Doordat de gasprijs enorm omhoog is gegaan, is ook de elektriciteitsprijs flink gestegen. Maar tegelijkertijd zijn er ook nog steeds momenten dat elektriciteit heel goedkoop is. Hoe werkt dat nu eigenlijk precies, en hoe komt die elektriciteitsprijs nu eigenlijk tot stand? Dit zal worden verklaard door Joost Greunsven, die de werking van de elektriciteitsmarkt en het prijsmechanisme uiteen zal zetten, maar ook in zal gaan op de rollen van verschillende partijen in het systeem en de ‘spelregels’ van de elektriciteitsmarkt’

EL Noord-Brabant
Robuuste dienstverlening en moderne toegang ICT
ICT
31 januari 2023
19:00 uur - 21:30 uur

Slides 'Robuuste ICT-dienstverlening in de praktijk met risico gebaseerde (moderne) toegang'

Robuuste ICT-dienstverlening in de praktijk met o.a. risico gebaseerde (moderne) toegang met Zero Trust Architecture. Als een dienst (bijvoorbeeld een Internet of VPN-dienst) van een bedrijf onverwacht uitvalt dan levert dat vaak een slecht imago op bij klanten en investeerders. De praktijk leert dat het vermijden van uitval niet eenvoudig is. Zero Trust is een beveiligingsmodel voor bedrijven om zich effectiever aan te passen aan de complexe informatieomgeving, die de hybride werkplek voor mensen omarmt, apparaten en gegevens beter kan beschermen, op elke gewenste locatie, thuis, op het werk en in de cloud.

TC Zuid-Holland
Netwerkcafé
13 januari 2023
17:00 uur - 19:30 uur

2nd Friday

Elke tweede vrijdag van de maand is het zover: 2nd Friday. Hét VrijMiBo event voor Nederlandse ingenieurs. Deze editie wordt gecombineerd met een Nieuwjaarsborrel.

YKE Noord-Brabant
The control rooom of the Future Assistant Professor Alex Stefanov of TU Delft
Smart Grids
14 december 2022
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken E Lunch webinar: The Control Room of the Future at TU Delft makes Dutch power grid more resilient and cyber secure

"As power grid operation gets more complex, you need more automation and intelligence. Here, you can think of Artificial Intelligence (AI) like an autopilot. Power system operation is still a purely manual process. We want to create AI that can support system operators just like an autopilot does in aviation, so operators will act as supervisors”. Assistant Professor Alex Stefanov of TU Delft will take us on a journey towards the possible solutions which can be studied with the “Control Room of the Future”.

EL Zuid-Holland
IT Telecom 2022 Social
IT-Infra
1 december 2022
09:30 uur - 17:00 uur

Terugkijken presentaties IT-Infra and Telecom-infra event 2022

Dit jaar vinden het IT Infra en het Telecom Infra event gelijktijdig plaats met één beursvloer en één programma. Hierdoor wordt u op één dag uitgebreid geïnformeerd op het gebied van IT, mobiele netwerken, datacenters en telecominfrastructuur. De exposanten bieden u deze dag een technisch en interactief lezingenprogramma met specifieke thema’s. Tevens zijn er interessante keynote sprekers en paneldiscussies.Reserveer deze datum nu alvast in uw agenda!

TC Noord-Brabant
AT Opstap naar weerbaarheid 10 november 2022
Security
10 november 2022
11:30 uur - 16:00 uur

Opstap naar (digitale) weerbaarheid / Herstelvermogen: 'Voorbereid op een digitale nachtmerrie’.

Op donderdag 10 november vond de vijfde editie van het online symposium ‘Opstap naar weerbaarheid’ plaats. Deskundigen van binnen en buiten Agentschap Telecom zijn tijdens het gratis symposium in gegaan op het herstelvermogen na een digitaal incident. In vier verschillende (gratis) webinars hebben diverse deskundigen het herstelvermogen bij ICT-incidenten nader toegelicht.

TC Utrecht
Foto SD WAN - SASE NETWORKING
SD-WAN/SASE
26 oktober 2022
19:00 uur - 21:30 uur

Slides Software Defined Wide Area Networks (SD-WAN) met cloud gebaseerde Security (SASE)

Voor organisaties met meerdere locaties die nog traditioneel verbonden zijn (MPLS, KPN/Vodafone/Tele2 private netwerk etc) en hun internetverkeer afhandelen in een centraal datacenter zijn er nu nieuwe mogelijkheden, die hen meer flexibiliteit, een betere eindgebruikerservaring, een betere beveiliging en vaak ook nog een kostenbesparing bieden.Door SD-WAN (Software Defined Wide Area Network) in te zetten als vervanging van de traditionele verbinding en deze vervolgens te koppelen met Cloud gebaseerde security (SASE) kunnen al deze nadelen in 1x worden weggenomen, met als extra voordeel dat ook thuiswerkers aan de SASE security kunnen worden gekoppeld.

TC Zuid-Holland
5Groningen logo
5G/6G
21 oktober 2022
16:00 uur - 17:00 uur

Slides EBG: Webtalk Future Network Services - de toekomst van mobiele, draadloze communicatie

Uitnodiging informatiebijeenkomst Future Network Services, webinar op 21 oktober 2022 15:00 u - 16:30 u. Digitale infrastructuur is van vitaal belang voor (Noord-)Nederland. Toekomstige communicatienetwerken, zoals 6G, moeten daarom supersnel, betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Economic Board Groningen, in de persoon van Peter Rake, werkt aan een voorstel van TNO en partners voor het realiseren van een programma hiervoor: het Future Network Services (FNS) programma. Namens TNO zal Jos Berière een toelichting geven op deze plannen rond de ontwikkeling van het 6G-ecosysteem en de kansen die dit biedt voor het bedrijfsleven.

TC Groningen