5G
17 november 2020
16:00 uur - 17:15 uur

5G Masterclass - De impact van 5G

Op dinsdag 17 november 16:00 u. - 17:15 u. is er een online 5G Masterclass. Het 5G communicatienetwerk zal een grote impact gaan hebben op onze samenleving. De volgende generatie mobiele technologie is inmiddels bekend en zal de manier waarop we met elkaar omgaan ingrijpend veranderen. Communicatie wordt slimmer, technologieneutraal, milieuvriendelijker en biedt ongelofelijke bandbreedte. TNO heeft de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgebouwd met deze nieuwe technologie. Ook zijn inmiddels een aantal nieuwe toepassingen ontwikkeld en getest.

TC Groningen
Bijeenkomst
15 november 2020
13:00 uur - 15:00 uur

5G Student Battle

Op zondagmiddag 15 november van 13.00 tot uiterlijk 15.00 uur is de finale van de 5G Student Battle. Zes studententeams bestaande uit mbo-, hbo- en wo-studenten werken samen aan innovatieve producten of diensten voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G.

Groningen
IT infra
10 t/m 12 november 2020

Terugblik op IT-INFRA event 2020

Het IT Infra event informeert u met een verbreding in de behandelde thema’s en de aanwezigheid van vooraanstaande keynote-sprekers over de laatste ontwikkelingen en technologie in de datacentermarkt. The IT Infra event informs you with a broadening of the discussed topics and the presence of prominent keynote speakers about the latest developments and technology in the data center market.

EL Noord-Brabant
Digitale Transitie
5 november 2020
10:30 uur - 12:00 uur

Symposium Opstap naar weerbaarheid 2020 (online)

De digitale transitie van de maatschappij zit in een stroomversnelling. 5G, Internet of Things en Artifical Intelligence verandert hoe we als organisaties met elkaar omgaan en hoe we processen vormgeven en beveiligen. Ook de coronacrisis dwingt ons na te denken over andere manieren van samenwerken. Bedrijven en instellingen vormen digitale ketens, om samenwerking tussen processen en personen te optimaliseren. Wat betekent dat voor bedrijfscontinuïteit? Leidt de groeiende afhankelijkheid van telecommunicatie niet tot nieuwe en onbekende kwetsbaarheden? Voor het derde jaar op rij organiseert Agentschap Telecom het symposium Opstap naar weerbaarheid. Geheel online dit keer en in het teken van digitale kansen en risico’s voor het bedrijfsleven. Het symposium vindt plaats 5 november van 10.30-12.00 uur.

TC Groningen
5G
23 september 2020
15:00 uur - 17:30 uur

FLAME: Bringing Media and Telco together in the 5G Value Chain

Join FLAME partners for the project’s grand finale event for demonstrations of how media companies have developed new services with 5G through real-world trials using the FLAME platform, and to explore lessons learnt and future directions for 5G adoption and beyond towards 6G. The event will bring together views from media providers speaking about challenges they faced entering the 5G arena and views from the Telco world aiming to integrate vertical services into new value chains depending on adaptive and distributed computing infrastructures reaching to the edge of networks.

TC Zuid-Holland
Banner Telecom Infra event 2020 FHI
Webinar: Infra Telecom
22 t/m 23 september 2020

Terugblik op Telecom Infra Event 2020

Het Telecom Infra event is hét platform voor actuele informatie over mobiele netwerken en telecominfrastructuur. Op 22 en 23 september 2020 organiseert FHI een digitale editie van het event. Net als voorgaande edities zal ook het digitale Telecom Infra event zich richten op providers/operators, installateurs, gebouweigenaren en diverse technische marktgebieden waarin telecominfrastructuur wordt gebruikt. Via webinars laten verschillende exposanten zien hoe de grote diversiteit aan telecomtechnologie optimaal benut kan worden.

TC Utrecht
5G Masterclass Antennebeleid 2020 July 02
5G
2 juli 2020
16:00 uur - 17:00 uur

5G Masterclass Antennebeleid

5G Masterclass door Louwrens Wemekamp van het Antennebureau. 5G is de nieuwste generatie mobiele communicatie en is de opvolger van 4G. 5G is veel sneller, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. Dankzij deze voordelen is er een hoop nieuwe toepassingen mogelijk. De gemeenten spelen een belangrijke rol bij de uitrol van het nieuwe mobiele netwerk. Naast dat ze een aanspreekpunt zijn voor inwoners en organisaties, voeren ze ook overleg met de telecomproviders over de plaatsing van nieuwe antennes. In een serie masterclasses, onder het thema smart cities and communities, worden medewerkers van gemeenten, provincies en overheden bijgepraat over een specifiek onderwerp door een deskundige. De eerste 5G masterclass in deze serie over lokaal antennebeleid.

TC Groningen
Telecom
17 juni 2020
09:30 uur - 18:00 uur

Industrial Ethernet (geannuleerd, uitgesteld naar voorjaar 2021)

Industrial Ethernet is niet meer weg te denken binnen de productie omgeving. De procesautomatisering sluit zich hier snel bij aan. Dit biedt tal van voordelen waaronder snelheid, kostenreductie, diagnose mogelijkheden en remote engineering. Met het oog op minder technisch personeel zijn dit voordelen die een industrie de onderscheidende voorsprong kan geven op collega bedrijven binnen de branche. De volgende editie van het Industrial Ethernet Event vindt plaats op 24 maart 2020 in Van der Valk Vianen.

TC Utrecht
LiFi hub for laptop
Telecom
11 februari 2020
18:00 uur - 22:00 uur

Smart Telecom in een nieuw daglicht

Met een mobiel apparaat, zoals een laptop, tablet of smartphone, is informatie via een draadloos netwerk op iedere plek in de wereld toegankelijk. Door het toenemende gebruik van apparaten die op het internet zijn aangesloten neemt de snelheid van gegevensoverdracht echter af. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om snelle en veilige draadloze netwerken te gebruiken; een oplossing voor deze problemen is LiFi. Systemen kunnen lichtgolven moduleren om gegevens te verzenden. De sprekers zullen de visie van deze internet over lichtmogelijkheden uitdragen en toelichten met alles in één oplossingen.

TC Zuid-Holland