Smeltend ijs
Satellietcommunicatie
11 mei 2022
19:00 uur - 21:30 uur

Rewatch Satellite Communication with optical waves for earth observation

De Afdeling voor Telecommunicatie nodigt u uit voor de lezingsavond met als thema: "Satellite Communication with optical waves for earth observation" Bij eerdere lezingen van KIVI Telecom is door de sprekers ingegaan op de historie van de satellietcommunicatie en de nieuwe en recente ontwikkelingen in de satellietcommunicatie. De wereld van satellietcommunicatie blijft maar in beweging, de markt is echter geconsolideerd, de klantvraag verandert, snelle ontwikkelingen scheppen nieuwe mogelijkheden. Naast specifieke oplossingen in de communicatie voor de luchtvaart en militaire organisaties, wordt nu dieper ingegaan op de aardobservatie en de communicatie tussen de satellieten.

TC Zuid-Holland
Activiteit
26 april 2022
16:00 uur - 18:00 uur

Chartered Engineer: kwaliteitsmerk voor topingenieurs

Doel van de bijeenkomst is leden te informeren over de meerwaarde van het Chartership

CE Zuid-Holland
5G Masterclass: 5G & Satellites
5G
13 april 2022
15:45 uur - 18:00 uur

5G Masterclass: 5G & Satellites

On Wednesday the 13th of April we are organizing a 5G Masterclass about the possibilities of satellite information and 5G. With speakers from European Space Agency (ESA), ACS Climotion and Track 32. This 5G Masterclass will take place in a special location: DOT Groningen. You can sign up for free at www.5Groningen.nl.

TC Groningen
Galvanometer by Willem Eithoven
IEEE
8 april 2022
12:00 uur - 18:30 uur

IEEE Milestone Award “String Galvanometer” The Heritage and the Promise of Electrocardiography and Electrophysiology

During the symposium, the prestigious IEEE Milestone Award will be dedicated to the invention of the string galvanometer by Willem Einthoven. Experts in the field will present the technical and medical background of the string galvanometer and the electrocardiograph. Contemporary and future possibilities of electrocardiography and electrophysiology will also be discussed. At the end of the symposium, the renown ‘Einthoven lecture’ will be given by professor Katja Zeppenfeld. Accreditation for post-academic education has been requested from the Netherlands Society of Cardiology (NVVC) and the Netherlands Society of Medical Physics (NVKF)

TC Zuid-Holland
Smart Health & Telecom
Smart Health
24 februari 2022
19:30 uur - 21:30 uur

Smart Health, Digitale Zorg & Telecom

Met de komst van nieuwe technieken, nieuwe medische producten betrouwbare netwerken en snelle verbindingen kunnen patiënten betrouwbaar op afstand gecontroleerd worden. Dit is voor de patiënt goed (controle dus meer rust) en voor ziekenhuis (minder bezoek) en dit helpt voor minder zorg in ziekenhuis. Door monitoring worden patiënten ook sneller ingesteld op een bepaald medicijn, je kunt met grote regelmaat monsters nemen. Hiermee worden de kosten wel gedrukt. Bij een incident is het mogelijk om snel specialisten te betrekken door Tele-hulp. Een arts in een ziekenhuis kan al mee kijken naar onderzoekjes door ambulance personeel en in de ambulance onderweg. Tevens kan de arts al advies geven. Door de moderne techniek staat hij al bijna naaste de patiënt tijdens een onderzoek onderweg naar het ziekenhuis. (5G proef in Groningen) De vraag is natuurlijk, welke ontwikkelingen worden nu gezien en wat is de impact op de patiënt, op het ziekenhuis en mogelijk op de kosten.

TC Zuid-Holland
Logo 5Groningen.jpg
Connectivity
25 januari 2022
15:00 uur - 16:00 uur

Terugkijken Webinar: De toepassing van draadloze connectiviteit in smart industry

Op 25 januari organiseert ECP, (Platform voor de InformatieSamenleving) o.a. in samenwerking met KIVI een webinar over de toepassing van draadloze connectiviteit in smart industry. Tijdens het webinar wordt dieper ingegaan op het belang van draadloze connectiviteit waaronder 5G en hoe je mee kunt doen met je bedrijf. Het webinar is opgebouwd uit drie onderdelen, begonnen wordt met het toelichten van het belang om nu al ​vooruit te kijken en rekening te houden met mogelijke toekomstige implementaties van 5G bij ​strategische keuzes binnen uw bedrijf. Om dit kracht bij te zetten wordt in de keuken gekeken van twee bedrijven/instellingen die op dit moment ​al volop bezig zijn met ​draadloze connectiviteit en de inzet van 5G. Tenslotte komen de 5G Fieldlabs aan het woord, de plek waar wordt getest met de laatste mogelijkheden en waar je als bedrijf makkelijk bij aan kunt sluiten. Dit Webinar is georganiseerd op initiatief van ECP| Platform voor de InformatieSamenleving en het het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in het kader van het 5G innovatienetwerk ​ in samenwerking met van TNO, 5Groningen, Brainport Development, Vanderlande, Fraunhofer Institute for Production Technology IPT en FME.

TC Groningen
webinar test you ideas 5G
5G
13 januari 2022
16:00 uur - 17:00 uur

Online 5G Masterclass 'Nieuwe Innovaties'

Samen met Founded in Groningen organiseert 5Groningen op donderdag 13 januari 2022 van 16.00 tot 17.00 uur een webinar. Rian van Diedenhoven en Marc Cremers van 5Groningen vertellen je die middag meer over de voordelen die 5Groningen je kan bieden en over de procedure om een ​​pilot te starten. Ook gaan we dieper in op de mogelijkheden van 5G en een aantal praktijkvoorbeelden van afgeronde 5G pilots. Lasse Licht, mede-eigenaar van startup Mindhash, zal zijn ervaringen delen over de 5G-pilot ‘Traffic Sense’ die hij momenteel doet bij 5Groningen

TC Groningen
Online 5G Masterclass 'Smart Communities' 22 december 2021
5G
22 december 2021
16:00 uur - 17:00 uur

Terugblik online 5G Masterclass 'Smart communities'

5Groningen organiseerde op woensdag 22 december om 16.00 uur een online masterclass over 5G en Smart Communities. Welke rol kan 5G spelen in Smart Communities? Tijdens de 5G Masterclass komt een aantal toepassingen met 5G aan bod en we werpen een blik op de toekomst. Sprekers: Peter Rake (5Groningen), René Visser (VodafoneZiggo), Charbel Aoun (NVIDIA).

TC Groningen
Optische Netwerktechnologie
Optical Communication
30 november 2021
19:30 uur - 21:30 uur

Rewatch Recent Advances in optical communications

De verwachting is dat optische communicatie- en netwerktechnologie een krachtige impuls zullen krijgen door de inzet van kunstmatige intelligentie (AI) en de ontwikkelingen op het gebied van kwantumcommunicatie. De recente ontwikkelingen in fotonische silicium chips en het gebruik van optische spatial-division multiplexing spelen inmiddels een sleutelrol in de interne datacentra netwerken die nodig zijn om de exponentiële groei van data in de cloud te ondersteunen.

TC Noord-Brabant