Stella Vie Car
Webinar: Energy supply and distribution
29 oktober 2020
16:00 uur - 17:30 uur

Interflex: Grid, batteries, PV and electric cars combined to prevent congestion

Distribution system operators are investigating methods to facilitate a high penetration of distributed energy resources while maintaining network reliability and stability. Testing and demonstrating those methods is the goal of the Interflex project. It is an H2020 project in 6 EU countries. Enexis is in the lead of Dutch part. A demonstrator has been realized at the living-lab of Strijp-S (Eindhoven) to show congestion management.

EL Noord-Brabant
CoThink Training
Workshop, Problem Solving
17 september 2020
16:00 uur - 19:00 uur

Workshop Problem Solving voor Engineers

Hoe los je complexe problemen gestructureerd op? Hoe visualiseer je complexe oorzaak gevolg relaties en hoe voorkom je jumping to conclusions?

MAI Noord-Holland
EnergieTransitie
13 februari 2020
09:30 uur - 17:00 uur

Energy Storage Event 2020

Het Energy Storage event informeert u met een breed programma met lezingen over energieopslag. U krijgt inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van energy storage. De neutrale kennisoverdracht biedt u deskundigheid over de voordelen met de technologie. Met aangescherpt beleid voor de verduurzaming van de economie, de opkomst van wind- en zonne-energie en dalende accuprijzen ontstaan nieuwe business cases voor energieopslag.

EL Utrecht
LiFi hub for laptop
Telecom
11 februari 2020
18:00 uur - 22:00 uur

Smart Telecom in een nieuw daglicht

Met een mobiel apparaat, zoals een laptop, tablet of smartphone, is informatie via een draadloos netwerk op iedere plek in de wereld toegankelijk. Door het toenemende gebruik van apparaten die op het internet zijn aangesloten neemt de snelheid van gegevensoverdracht echter af. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om snelle en veilige draadloze netwerken te gebruiken; een oplossing voor deze problemen is LiFi. Systemen kunnen lichtgolven moduleren om gegevens te verzenden. De sprekers zullen de visie van deze internet over lichtmogelijkheden uitdragen en toelichten met alles in één oplossingen.

TC Zuid-Holland