Ingenieur van het Jaar 2013

Pieter Kool is uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar 2013Pieter Kool, Head 3D Design bij G-Star Raw, is tijdens de Dag van de Ingenieur uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar 2013. Pieter is – op het eerste gezicht – een atypische ingenieur. Meer kunstenaar dan technicus, aldus de jury.

Pieter in staat de kennis en kunde vanuit de complexe ingenieurswereld over te brengen naar die van de mode. Hij heeft een duidelijke visie en bezit verbindende communicatieve vaardigheden. Hij laat de schoonheid en functie van pure technologie zien in een inspirerende omgeving.

Zijn naturelle uitstraling heeft een enorme authenticiteit en daarmee komt zijn passie om ‘techniek zichtbaar te maken’ krachtig over. Hij laat in zijn werk door technische oplossingen de kracht van het ingenieurswerk zien en brengt het dagelijks naar de mensen toe. Bekijk hier het filmpje van Pieter Kool.

Pieter Kool is als Ingenieur van het Jaar tevens benoemd als ambassadeur voor het Techniekpact. Het is belangrijk om jongeren te laten zien welke mooie carrières een technische studie biedt.  Pieter Kool en ook de twee andere genomineerden zijn uitermate geschikt om dit zichtbaar te maken. Het Techniekpact wordt momenteel opgesteld en moet invulling gaan geven aan de uitdaging om meer mensen voor de techniek te interesseren.

De twee andere genomineerden voor de Ingenieur van het Jaar 2013 waren:

  • Stefan Aarninkhof, Senior engineer/Program manager bij Royal Boskalis Westminster NV.
    • Bekijk hier zijn filmpje.
  • Joost Visser, Hoofd Research bij Software Improvement Group.
    • Bekijk hier zijn filmpje.