Rick Scholte wint Prins Friso Ingenieursprijs

Dr. ir. Rick Scholte (38), founder en managing director bij Sorama B.V is vandaag verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2017. Hij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs op de TU Delft, in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel, uit handen van Gerald Schotman, president van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Het instituut kent de prijs jaarlijks toe.

”Met Rick Scholte hebben we een ingenieur in een vakgebied dat de komende jaren meer aandacht verdient. Rick blinkt uit doordat hij slimme en betaalbare oplossingen voor geluidsproblematiek weet te realiseren die impact hebben op zowel de volksgezondheid als veiligheid. Daarbij weet hij industrie en kennisinstituten knap te verenigen”, aldus juryvoorzitter Micaela dos Ramos.

Rick Scholte studeerde Elektrotechniek aan de Universiteit Twente. Na zijn promotie aan de TU Eindhoven richtte hij het bedrijf Sorama Sound Imaging op. Dit bedrijf richt zich op het in kaart brengen en opheffen van geluidsoverlast, een belangrijk gezondheidsrisico in de 21ste eeuw. Zijn gepatenteerde methode om geluid driedimensionaal in beeld te brengen, helpt bij het verminderen van geluidsoverlast door industriële producten. Daarnaast is de methode in te zetten tegen agressie en criminaliteit in de gebouwde omgeving.

Bekijk hier het filmpje van de Ingenieur van het Jaar 2017 - Rick Scholte.

Winnaar van de publieksprijs voor de Prins Friso ingenieursprijs 2017 was:

Derde finalist voor de Prins Friso ingenieursprijs 2017 was: