Ingenieur van het Jaar 2015

Allard van Hoeken wint eerste Prins Friso IngenieursprijsIr. Allard van Hoeken MBA (45), Head of New Energy bij Bluewater Energy Services, is tijdens de Dag van de Ingenieur 2015 gekozen tot Ingenieur van het Jaar. Van Hoeken ontving de Prins Friso Ingenieursprijs op de Universiteit Twente, in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel, uit handen van Martin van Pernis, President van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Het instituut kent de prijs jaarlijks toe.

“Van Hoeken weet internationale successen te boeken door het technische innovatieve te verbinden met bedrijfsmatig inzicht. Tevens kan hij gepassioneerd en met sterke overtuigingskracht anderen inspireren om de omslag te maken van traditionele energie naar duurzame energie”, aldus juryvoorzitter Micaela dos Ramos.

Allard van Hoeken studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Vanaf 1995 vervulde hij verschillende functies bij Bluewater Energy Services en in 2000 rondde hij een MBA af bij INSEAD in het Franse Fontainebleau. In 2004 keerde Van Hoeken weer terug naar Bluewater. Sinds 2009 is hij verantwoordelijk voor de markten de technologische ontwikkeling van BlueTEC, de drijvende getijdenenergieopwekker van Bluewater.

Bekijk hier het filmpje van de Ingenieur van het Jaar 2015 – Allard van Hoeken.

Winnaar van de publieksprijs voor de Prins Friso ingenieursprijs 2015 was:

Derde finalist voor de Prins Friso ingenieursprijs 2015 was: