KIVI Engineering Student Team Award 2023

De KIVI Engineering Student Team Award is een aanmoedigingsprijs voor studententeams. De prijs is door KIVI in het leven geroepen om de ingenieurs van morgen een boost geven, te tonen waar studenten in teamverband toe in staat zijn en een grotere bekendheid te bieden aan hun innovatieve projecten. Lees meer over deze prijs.

CORE Changemakers winnaar KIVI Engineering Student Team Award 2023

De winnaar van de KIVI Engineering Student Team Award 2023 is CORE Changemakers van de Technische Universiteit Eindhoven. Het team werkt aan oplossingen voor de circulaire economie. De studenten proberen het probleem van e-waste, het afval van elektronische apparaten, te tackelen met innovatieve oplossingen. Lees hieronder meer over het winnende team en de twee andere finalisten.

CORE CHANGEMAKERS - TU Eindhoven

CORE CHANGEMAKERS - TU Eindhoven

Enabling the recycling of E-waste. Onze visie is om uit te groeien tot het centrum van innovatie op het gebied van circulaire technologieën. Met een nauwe band met universiteiten en scholen om ontwikkelingsposities aan te bieden aan alle studenten in Nederland. Met de missie om de transitie naar circulair te stimuleren economie door de ontwikkeling van nieuwe technologieën, evenals de leden van CORE en de markt

Green Team Twente - Universiteit Twente

Green Team Twente - Universiteit Twente

Green Team Twente is een multidisciplinair team van ambitieuze studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Wij zijn een pionier in duurzame toekomst en mobiliteit. Door een waterstofraceauto te ontwikkelen, willen we dit bereiken. Het delen van kennis en het opleiden van mensen over waterstof op alle niveaus om onze visie uit te werken om de toekomst van duurzame mobiliteit te bevorderen.

iGEM - TU Eindhoven

iGEM - TU Eindhoven

Wereldwijd lijden 400 miljoen mensen aan auto-immuunziekten, waarvan 1 miljoen door de ontstekingsaandoening ANCA-geassocieerde vasculitis (AAV). De huidige therapieën tegen AAV zijn gebaseerd op onspecifieke immunosuppressieve geneesmiddelen die belastende bijwerkingen, hoge uitgaven voor gezondheidszorg en hoge werkdruk met zich meebrengen, terwijl een terugval van de ziekte niet wordt uitgesloten. Om deze tekortkomingen te verhelpen hebben wij !MPACT ontworpen: een Modulaire en Gepersonaliseerde Autoimmuun Cel Therapie. Een therapie waarbij geoogste immuuncellen van de patiënt genetisch worden gemodificeerd en vermenigvuldigd, waarna de gemanipuleerde cellen weer aan de patiënt worden toegediend. Deze cellen bestrijden de ontsteking tijdelijk en lokaal. MPACT, de eerste celtherapie voor auto-immuunziekten, is innovatief en krachtig omdat het therapeutische effect gepersonaliseerd is voor de patiënt en herval van de ziekte kan voorkomen. De modulariteit van onze innovatieve platformtechnologie biedt een groot potentieel om vele auto-immuunziekten te behandelen. Ons team bestaat uit negen gemotiveerde studenten Biomedische Technologie en Industrieel Ontwerpen. Iedereen heeft duidelijk toegewezen verantwoordelijkheden, is betrokken bij alle werkpakketten en neemt taken over wanneer dat nodig is. We evalueren, motiveren en ondersteunen elkaar voortdurend. Bovendien organiseren we samen sociale activiteiten zoals lasergamen en diners. We gebruikten een klantgerichte aanpak en gingen in gesprek met 30 stakeholders om !MPACT op een verantwoorde en wenselijke manier vorm te geven. We wonnen de publieksprijs bij een business idea competition aan de TU/e. We werden uitgeroepen tot wereldkampioen in de categorie undergraduate studenten (180+ teams) in de iGEM competitie, 's werelds grootste wedstrijd voor synthetische biologie. Bovendien werden we uitgeroepen tot beste therapeutisch project, beste geïntegreerde menselijke praktijken, beste model, beste presentatie en beste ondersteunend ondernemerschap. Het project kwam in vele media aan bod, zoals Eindhovens Dagblad, Zorginstituut Magazine, Innovation Origins, BioNieuws en BNR Nieuwsradio.