Dashboard gebouw DWA te Gouda
Energietransitie
21 juni 2023
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken en Slides E Lunch webinar 'Smart Buildings in de energietransitie, luxe of noodzaak?'

Deze e-Lunch sessie geeft een korte introductie op smart buildings aan de hand van het framework van de ‘smart readiness indicator’. Vervolgens wordt aangeven op welke wijze smart buildings kunnen bijdragen aan de energietransitie, dit aan de hand van een casus uit de bestaande bouw (renovatie). De rol van sensoring, de werktuigkundige installatie in de energieflexibiliteit en netbelasting zal hier onder meer worden uitgewerkt. Wat zijn kansen en waar liggen nog knelpunten in de samenwerking in de gebouw- en energiesector?. Om de gebouwfunctie optimaal te krijgen, zijn (draadloze) verbindingssystemen voor werkplekken (GSM en internet) nodig, dit zal bij een volgend webinar worden behandeld.

EL Zuid-Holland
VDL ETG Almelo
Hightech
8 juni 2023
12:00 uur - 16:00 uur

ETF: Bedrijfsbezoek aan VDL ETG

VDL ETG Almelo realiseert systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM’s van hightech kapitaalgoederen. Als systeemleverancier beslaat onze waardeketen alles van (co-)ontwerp tot onderdelenproductie, montage en kwaliteitscontrole. In-huis faciliteiten omvatten machining, high-speed frezen, precisieslijpen, plaatwerkerij, lasersnijden, mechanische en elektrische (clean room) assemblage, testen, product certificatie en onsite installatie.

KS Overijssel
Webinar
25 april 2023
19:00 uur - 21:00 uur

De bioketel in het buitengebied. Een alternatief voor fossiel

Het webinar is direct interessant voor mensen die buiten wonen met een eigen houtopstand en op zoek zijn naar een alternatief voor hun cv-ketel op aardgas. Maar eigenlijk is het webinar een aanrader voor iedereen met interesse in duurzame warmte. De NBKL (branchevereniging voor leveranciers van bioketels) organiseert het webinar. Sprekers zijn o.a. Maarten Willemen van de AVIH (branchevereniging voor ondernemers in de bos- en houtsector), Jos de Kleuver, Gijs Kuneman van de Bosgroepen (verenigingen van en voor eigenaren van bos- en natuurterreinen) en Henk Wanningen (Staatsbosbeheer). Tijdens het webinar krijgt u ook enkele video’s te zien van praktijkvoorbeelden van bioketels in de het buitengebied.

Zuid-Holland
Intellisol gebouw
#innovatie #geothermie # duurzaam #gebouwen
1 april 2023
14:00 uur - 17:00 uur

Ervaring met warmtepompen en de keuze van het type

Dit bedrijf plaatst enkel energiezuinige en duurzame installaties waar ze zelf trots op zijn. Ze doen steeds diepgaande studies om zo slimme oplossingen op maat van de klant aan te bieden. Kwaliteit en efficiëntie zijn voor hen geen modewoorden, maar begrippen waar ze elke dag mee bezig zijn. Zo hebben ze sinds 2006 al meer dan 3500 projecten in Limburg en ver daarbuiten uitgewerkt.

RLZ Limburg