VDL ETG Almelo
Hightech
8 juni 2023
12:00 uur - 16:00 uur

ETF: Bedrijfsbezoek aan VDL ETG

VDL ETG Almelo realiseert systeemintegraties van mechatronische (sub)systemen en modules voor OEM’s van hightech kapitaalgoederen. Als systeemleverancier beslaat onze waardeketen alles van (co-)ontwerp tot onderdelenproductie, montage en kwaliteitscontrole. In-huis faciliteiten omvatten machining, high-speed frezen, precisieslijpen, plaatwerkerij, lasersnijden, mechanische en elektrische (clean room) assemblage, testen, product certificatie en onsite installatie.

KS Overijssel
Activiteit
10 september 2022
09:30 uur - 17:30 uur

175 jaar KIVI Engineering Festival

Op 31 augustus 2022 bestaat het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs 175 jaar. Dit 35e lustrum met als thema Engineering Continuous Transition wordt gedurende 2022 gevierd met verschillende activiteiten en wordt op 10 september 2022 groots afgesloten met een Engineering Festival voor een breed publiek in Delft.

K175 Zuid-Holland
Banner ElaadNL webtalk #36
EV
2 juni 2022
12:00 uur - 12:45 uur

Terugblik op ElaadNL Webtalk #36 Stroomvraag voor elektrische trucks en bestelauto's op bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen worden hotspots voor het opladen van elektrische voertuigen nu steeds meer bestelauto’s en trucks elektrisch worden. Door de geografische concentratie van het laden op hoge vermogens zal het onderliggende stroomnet hierop voorbereid moeten worden. Onderzoekers van ElaadNL onderzochten de impact op het onderliggende stroomnet op de bedrijventerreinen en presenteren de bevindingen. Aanvullend presenteert de NAL werkgroep logistiek de storymap over dit thema.

EL Gelderland
webinar 7 april 2022 ElaadNL: Lantaarnpaal als laadpunt?
EV
7 april 2022
12:00 uur - 13:00 uur

Terugblik op webtalk #35 ElaadNL: Lantaarnpalen als laadpunt, het ei van Columbus?

In een aantal proeven wordt bekeken of je lantaarnpalen ook kunt gebruiken als laadpunt voor elektrische auto's. Dat lijkt het ei van Columbus maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Gerben Spies (ElaadNL) en Bart Borghols (Alliander) laten hun licht schijnen over de potentie van deze innovatie. Wat zijn bijvoorbeeld de technische mogelijkheden en onmogelijkheden voor het aansluiten van de laadlantaarns op het stroomnet? Wat kunnen we leren van de ervaringen in het buitenland en wat is de status van de Nederlandse pilots? Krijgt elke lantaarnpaal straks ook een laadpunt?

EL Gelderland