Voorplaat Position gebruik Paper Thuis- en buurtbatterijen
Energietransitie
20 maart 2024
11:45 uur - 13:00 uur

Slides en terugkijken webinar: Goed nabuurschap leidend voor gebruik van thuis- en buurtbatterijen?

De vraag welke rol thuis- en buurtbatterijen kunnen spelen in het energiesysteem is actueler dan ooit. De kans is groot dat deze batterijen in de komende jaren snel in aantal zullen toenemen. Gaat het minder snel? Dan zorgt de mogelijkheid van laden én ontladen door elektrische auto’s (bidirectioneel laden) wel voor een snelle groei van opslagcapaciteit op lokaal niveau. Lokale opslag van energie kan helpen het energiesysteem te balanceren, maar kan ook voor problemen op het net zorgen. Dit vraagt om een goed nabuurschap in het gebruik van thuis- en buurtbatterijen. Emma Gerritse Stedin ging hier uitgebreid op in.

EL Zuid-Holland
Foto ELaadNL Trends in Testen Terugblik op 2023
EV
11 januari 2024
12:00 uur - 12:45 uur

Terugkijken ELaadNL Webtalk #59: Trends in Testen EV: Terugblik op 2023

In de eerste Webtalk van 2024 keek het kennisinstituut ElaadNL terug en kijkt vooruit op het testen van elektrische voertuigen in het ElaadNL Testlab. Ook in 2024 gaf Thijs van Wijk, manager van het ElaadNL Testlab, inzicht in de testen van het vorige jaar 2023.

EL Gelderland
Foto Webtalk #58 De stille revolutie: De opkomst van elektrische motorfietse
EV
14 december 2023
12:00 uur - 12:45 uur

Terugkijken ElaadNL: Webtalk #58 De opkomst van elektrische motorfietsen

De eerste elektrische motorfietsen kwamen tien jaar geleden al op de markt. Ondertussen zijn er veel verschillende modellen te koop. Maar de grote doorbraak moet nog komen. Hoe staat het met de elektrische motorfiets?

EL Overijssel