Kickstart je carrière met KIVI 


Miguel DelcourNog ruim drie weken en de zomer is officieel daar. Voor veel studenten komt dan ook het einde van hun studieperiode in zicht. Vele zijn druk bezig met afstuderen en aankomende ingenieurs hebben zicht op hun welverdiende diploma en titel. Deze jonge ingenieurs staan straks aan het begin van hun carrière. En daar kunnen ze wel support bij gebruiken. Van junior naar medior en uiteindelijk senior-ingenieur. Young KIVI Engineers, YKE, biedt die ondersteuning. YKE helpt jonge ingenieurs bij hun ontwikkeling door hun te inspireren, te verbinden en te ondersteunen in hun loopbaan. YKE biedt de ingenieurs een relevant netwerk en helpt hen bij het ontwikkelen van vakkennis en persoonlijke vaardigheden. Heb jij een ingenieur in spe in je omgeving en ben je op zoek naar een mooi afstudeerkado? Help die persoon bij de start van zijn/haar carrière en geef het KIVI-lidmaatschap cadeau. Kijk voor meer informatie op onze website.

Een belangrijke oproep: KIVI zoekt een nieuwe secretaris voor het hoofdbestuur. Lijkt het jou leuk om bij te dragen aan de toekomst van KIVI op bestuurlijk niveau? Lees meer over deze rol op onze website en solliciteer!

Miguel Delcour, directeur KIVI

Registerontwerper of Registerconstructeur en internationale erkenning


Dankzij de samenwerkingsovereenkomst tussen KIVI en het Constructeursregister kunnen Registerontwerpers (RO’s) zich nu bij KIVI rechtstreeks laten kwalificeren als Chartered Engineer (CEng). Ook kunnen Registerconstructeurs (RC’s) zich direct laten kwalificeren als Incorporated Engineer (IEng). Beide kwalificaties zijn internationaal erkend voor ingenieurs uit alle vakdisciplines.
 
Omdat RO’s en RC’s al een grondige kwalificatieprocedure hebben doorlopen bij het Constructeuregister, hoeft dit bij KIVI niet opnieuw. Het doorgeven van je discipline en sector, inclusief je certificaat en identiteitsbewijs is voldoende. Hierdoor kan je op een simpele manier je registratie bij het Constructeursregister uitbreiden naar een internationaal erkende titel.
 
Kijk voor meer informatie en het intakeformulier op deze website.

Netwerkcafé Waterstoftoepassingen met JP-Energiesystemen op 3 juni
KIVI Regio Gelderland organiseert op maandag 3 juni een lezing over waterstoftoepassingen met JP-Energiesystemen, een bedrijf dat haar klanten helpt bij het verduurzamen of geheel of gedeeltelijk energieonafhankelijk maken van locaties. Mooi voorbeeld van zo’n project is een duurzaam energiesysteem voor Ziekenhuis Rijnstate Elst in Gelderland. 

Wil je hier meer over weten? Kijk op de KIVI-website en meld je aan.

Afstudeerder feliciteren? Geef het KIVI-lidmaatschap cadeau!


Heb je een afstudeerder in je omgeving (ir./ing.) die je een leuk en vooral nuttig cadeau wil geven voor zijn/haar afstuderen? Geef het KIVI-lidmaatschap cadeau! KIVI helpt jonge ingenieurs hun vakkennis en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen. Belangrijk voor een goede start van je ingenieurscarrière. 

Kijk op de KIVI-website voor de mogelijkheden. 

Seminar Bouwen op en rond het spoor op 18 juniKIVI Rail organiseert het seminar 'Bouwen op en rond het spoor' op dinsdag 18 juni in Amersfoort. Nederland is vol, veel mensen zoeken woonruimte die past bij hun levensstijl. Vaak is dat in de stad, waar kostbare plek wordt ingenomen door spoorstaven, bushaltes, fietsenstallingen. Kan dat anders? Jazeker! Tijdens een aantal interessante lezingen krijg je diverse invalshoeken gepresenteerd over bouwen op en rond het spoor, waarna gediscussieerd wordt over voor- en nadelen, aandachtspunten en uitdagingen. 

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website

Nieuwe secretaris KIVI-hoofdbestuur gezocht

KIVI is op zoek naar een nieuwe secretaris voor haar hoofdbestuur. Het hoofdbestuur is gezamenlijk verantwoordelijk voor de gang van zaken in de vereniging en zorgt ervoor dat de in de ledenraadsvergadering vastgestelde koers wordt uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie over deze rol op de KIVI-website


Bezoek KingFish Indoor Viskwekerij Oosterschelde op 4 juni
KIVI Regio Zeeland organiseert op dinsdag 4 juni een bedrijfsbezoek aan de snelgroeiende indoor viskwekerij Kingfish Zeeland in Kats. Het bedrijf specialiseert zich sinds 2016 in Yellowtail Kingfish, een exotische vis met een uitgelezen smaak. De Kingfish Company is pionier en leider op het gebied van duurzame aquacultuur op het land met behulp van in-house ontwikkelde Recirculating Acultur Systems-technology. Met een optimaal gelegen locatie aan de oevers van de Oosterschelde bedient Kingfish de EU-markt met een eigen full cycle boerderij, een eigen R & D-systeem en een geavanceerd uitgroeisysteem.

Interesse in dit bedrijfsbezoek? Kijk voor meer informatie op de KIVI-website

Enquête ENGINEERS EUROPE voor ‘European Engineering Skills Strategy’


In het kader van een door ERASMUS+ gefinancierd project lanceert ENGINEERS EUROPE een enquête onder Europese (huidige en toekomstige) ingenieurs met als doel om uiteindelijk een ‘European Engineering Skills Strategy’ (een Europese strategie voor ingenieursvaardigheden) te formuleren. Het doel van deze enquête is de mening verzamelen van huidige en toekomstige ingenieurs over de uitdagingen van vandaag en morgen voor hun beroep, en de vereiste vaardigheden en competenties die zij nodig achten om succesvol op deze uitdagingen te reageren. 

Ook de bijdrage van Nederlandse (toekomstige) ingenieurs in dit Europese onderzoek wordt enorm gewaardeerd. Laat je stem horen via deze link

De enquête is opgesteld in het Engels en het invullen ervan zou hooguit 10 minuten in beslag nemen. Deelname is mogelijk tot 16 juni 2024.

Excursie Bouwplaats MOOS Amsterdam op 7 juni


KIVI Bouw organiseert op vrijdag 7 juni een excursie naar een Amsterdamse bouwplaats waar MOOS, bedrijf gespecialiseerd in demontabel, duurzaam bouwen, woningen heeft gerealiseerd. MOOS biedt een modulair systeem aan om woonruimte te creëren, met een grote variatie aan indelingen en afmetingen en diverse woontypen: grondgebonden woningen, appartementen en woontorens. Deelnemers worden geïnformeerd over de ins en outs van het bouwsysteem. 

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.

Excursie: Herstelprogramma Keringen Bossche Broek Zuid op 20 juni 


In het kader van Herstelprogramma Keringen Bossche Broek Zuid organiseert KIVI Bouw- en Waterbouwkunde op donderdag 20 juni een excursie naar het herstel van Waterkering 21. De bijeenkomst wordt verzorgd door opdrachtgever Waterschap De Dommel en aannemer Vissers Ploegmakers en bestaat uit twee presentaties en een rondleiding over het werk.
 
Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de KIVI-website.


Beeld: Waterschap De Dommel

Vergaderen met allure bij KIVI in Den Haag! Beeld:  Elizabeth Heijblom

Wist je dat het monumentale KIVI-pand over zeventien unieke, sfeervolle ruimtes beschikt, geschikt voor jouw event? Kamers en zalen voor groepen van 2 tot 100 personen, in diverse opstellingen. Een inspirerende omgeving voor jouw training, congres, workshop, lezing, receptie, borrel of vergadering. Uitstekend bereikbaar, betaalbaar, goed verzorgd en met mooi weer kunnen je gasten genieten van onze mooie stadstuin. 

Meer weten over zaalverhuur bij KIVI of direct een ruimte boeken? Kijk op onze website.

Nationale Milieudag 2024: Samen sterk voor leefbaarheid op 7 juni


Tijdens de Nationale Milieudag 2024 op vrijdag 7 juni slaan VVM netwerk van milieuprofessionals, het Koninklijk Nederlands Waternetwerk en KIVI de handen ineen om praktijkhandvatten te vinden voor de transitie naar een duurzaam Nederland. Kom naar de Nationale Milieudag in Utrecht en help mee onze toekomst echt duurzaam vorm te geven.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op deze website


- vacature - PROJECTLEIDER ENERGIETRANSITIE - GEMEENTE OSS


Ben jij op zoek naar een baan met maatschappelijke impact? Heb je ervaring als projectleider en kennis van de energietransitie? De gemeente Oss is op zoek naar een projectleider Energietransitie die samen met het Osse bedrijfsleven aan de slag gaat om hun CO2-voetdruk te verlagen. Oss is een bijzondere gemeente met het beste van drie werelden; de stad, de kernen & het prachtige buitengebied. De gemeente Oss ontwikkelt zich in rap tempo door naar een 100.000 plus gemeente. Dit is te zien in de steeds grotere en complexere opgaven. Wil jij deze groeiende gemeente ondersteunen bij haar werkzaamheden op het gebied van energietransitie? 

Lees meer over de vacature en solliciteer

- Engineering Works - 

Toonaangevende werkgevers opgelet!
Presenteer jezelf onder de noemer 'Engineering Works'. En laat zien wat voor uitdagend werk jij technici te bieden hebt.

Voor informatie, kijk op deze website>>

KIVI-activiteitenkalender

28 t/m 30 mei
2nd Annual Conference on Foundation Decarbonization and Re-use

29 mei
Bedrijfsbezoek Lely

29 mei
Discussiemiddag: De verkeerskundige van de toekomst

29 mei
Masterclass Verhoog je gunfactor! En wordt effectiever in het bereiken van je doelen richting anderen

29 mei
Vervolg thema-avond FOXTROT – connecting mobile forces

29 t/m 30 mei
Masterclass IDEMC Creative Confidence

30 mei
Bezoek aan de buurtbatterij op het Indiëterrein in Almelo

30 mei
One-day site-visit projects related by foundation decarbonization and Reuse

3 juni
Sino-Dutch evening at KIVI

3 juni
Netwerkcafé Waterstoftoepassingen

4 juni
Bedrijfsbezoek KingFish Indoor Viskwekerij Oosterschelde

5 juni
Excursie Hoogspanningsstation Eindhoven Oost: netcongestie en verbeteracties met Enexis

5 juni
Beleving is de beloning van je ontwerp!

5 t/m 6 juni
Masterclass IDEMC Health Journeys

5 t/m 6 juni
Beurs Vision, Robotics & Motion 2024

6 juni
Organ-on-a-Chip symposium

6 juni
Reliability Symposium: Ontdek de toekomst van Reliability Engineering

6 t/m 8 juni
Excursie naar Oslo (vol)

7 juni
Nationale Milieudag 2024: Samen sterk voor leefbaarheid

7 juni
Excursie Bouwplaats MOOS Amsterdam

10 juni
Masterclass Listen up!

11 juni
Seminar Systems Engineering meets FPGA

11 juni
Innovisit at TU/e Innovation Space

11 juni
Bijeenkomst Plan Beaufort, een ingenieursoplossing tegen te hoog water

11 juni
Lezing CMB.TECH; de rol van dual fuel verbrandingstechnologie in het transitieverhaal van de scheepvaart

12 juni
Bedrijfsbezoek AVR Duiven – afvangen van CO2

13 juni
Drieluik Technical Safety: Tools, Wetten en Tips

13 juni
Zomer BBQ afdeling DV

14 juni
Bedrijfsbezoek Urenco Almelo

14 juni
Lustrum Event - Floating Wind Workshop and BBQ in Scheveningen! 

Meer activiteiten
Bekijk de Activiteitenkalender

Vacaturebank 
Kijk voor meer technische vacatures op onze vacaturebank

Doorlopende trainingen
Bekijk hier alle online trainingen van KIVI Academy en partner Cisco
LinkedIn
Instagram
Website
Copyright ©  2024 Koninklijk Instituut Van Ingenieurs

Reageren | KIVI-ingenieurscoaches  | Vacatures | Lid worden |

Uitschrijven voor de KIVI-nieuwsbrief