Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) ondersteunt ingenieurs in hun beroepsuitoefening en maatschappelijke profilering. KIVI biedt ook veel mogelijkheden om je carrière een boost te geven: engineer your career!


KIVI wil de individuele ingenieur uitdagen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn/haar carrière. Als beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland faciliteert KIVI de carrière van ingenieurs door het bieden van verschillende carrière services. De carrière services bestaan uit het bekendmaken van aantrekkelijke vacatures, CV & LinkedIn check, sollicitatietraining, training salaris onderhandelen, een check van de arbeidsovereenkomst en coaching, maar vooral ook het continue blijven ontwikkelen van vaardigheden: dat kunnen zijn ‘soft skills, ‘career skills’ of ‘management skills’.

Lijkt het je leuk om als Account Coördinator bij deze beroepsvereniging te werken, kijk dan eens bij deze vacature, (standplaats Eindhoven).

Vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging en klaar om de volgende stap te zetten?

 


Adverteren

Voor informatie over adverteren kunt u contact opnemen met:

Barbara Gemen
E Barbara.Gemen@kivi.nl
T 070 391 9875
M 06 5350 8895

Delia Appelman
E Delia.Appelman@kivi.nl
T 070 391 9851

KIVI-0070Lab

De regio Den Haag wordt, zowel nationaal als internationaal, gezien als het cyber security centrum van Europa. In lijn daarmee is op de bovenste etage van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), met uitzicht op het Malieveld, een high tech IT-lab gestart: het KIVI-0070Lab.

Meer informatie over het KIVI-0070Lab
179101699.jpg

De KIVI-ingenieurscoaches

De ingenieurscoach is een KIVI-lid met een rijke werkervaring die je adviseert bij loopbaanvragen. Ze helpen je graag verder als je een volgende stap wil maken in je carrière. Ook voor een cv check of een LinkedIn check kun je bij hun terecht.
Er zijn tevens ingenieurscoaches die je bij je startup kunnen helpen met technisch-inhoudelijke vragen of die je de weg wijzen in het ondernemerschap.

De Ingenieurscoaches
Center of Excellence.jpg

KIVI Center of Excellence

Het KIVI Center of Excellence biedt datgene wat ingenieurs en KIVI-leden nodig hebben om te kunnen blijven excelleren, naast (vak)inhoudelijke kennis. Het gaat om vaardigheden maar bijvoorbeeld ook om integriteit. Nu en voor de toekomst, het gaat om toekomstige successen. Daarom biedt KIVI een nieuw concept: Future Proof Your Career.

Meer over KIVI Center of Excellence
Banner_pins AW.jpg

Professional Registration

It is possible to attain Chartership status through KIVI, and obtain the title Chartered Engineer or Incorporated Engineer. The advantages are: 

  • Obtain a professional quality standard
  • Participation in an international knowledge community
  • An opportunity to stand out and distinguish yourself
  • Access to interesting projects and better jobs
Find out more
juist.jpg

KIVI Chairs

KIVI onderscheidt bepaalde onderzoeksgroepen van kennisinstellingen door hen te benoemen tot KIVI Chair. Momenteel heeft KIVI drie Chairs: Big Data Science, Architecture in Health en Dynamics Based Maintenance.

  • Leer over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en hoe deze toe te passen in je eigen werk
  • Draag bij aan het onderzoek door jouw ervaring te delen
KIVI Chair Big Data Science KIVI Chair Architecture in Health KIVI Chair Dynamics Based Maintenance
jaarthema.png

Jaarthema KIVI: Circulaire Economie

Steeds meer mensen willen meer doen op de planeet aarde. Dat vergroot de druk op beschikbare grond-stoffen en leidt tot grootschalige milieueffecten. Met het KIVI-jaarthema focussen wij ons op de Circulaire Economie. We kijken welke veranderingen en kansen circulaire economie met zich meebrengt. Ook kijken we naar wat nieuwe en anders georganiseerde productieprocessen en businessmodellen betekenen voor ons dagelijks handelen? We kijken daarbij naar lokale en regionale ontwikkelingen en naar de nationale en internationale context. Vanuit verschillende ingenieursverengingen in de wereld verwachten wij bijdragen in de vorm van concrete voorbeelden of visies op de toekomst.

Lees meer over het jaarthema
RBF_6321 copy.jpg

Dag van de Ingenieur

Op 21 maart 2018 organiseerde het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) opnieuw de Dag van de Ingenieur. Voorafgaand aan de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs waren er in de Energy Academy Europe van de Rijksuniversiteit Groningen nog twee andere plechtigheden: het KIVI-erelidmaatschap en de Academic Society Award.

Meer over de Dag van de Ingenieur
Techno startups.jpg

Maatschappelijk Platform

Er zijn veel onderwerpen waarbij de input van ingenieurs bijdraagt aan het inhoudelijke debat. De maatschappij rekent op ingenieurs en hun verbeeldingskracht. In verschillende columnreekssen onderzoeken we maatschappelijke vraagstukken waarbij het ingenieursperspectief wordt belicht door diverse gastschrijvers.

Naar Maatschappelijk platform
KIVI Podium Goud.jpg

KIVI-podium

Ingenieurs worden gekenmerkt door hun vakkennis, creativiteit en innovatieve geest. Ze zijn een belangrijke factor om de samenleving een steeds beter te maken. In KIVI Podium zetten we graag bijzondere ingenieurs in de schijnwerpers en laten we zien wat hun maatschappelijke bijdrage is. Ook wijzen we onze ingenieurs op manieren om zich maatschappelijk te profileren en te ontwikkelen. Dat is goed voor hun eigen loopbaan en om de maatschappelijke verbinding te versterken.

Naar KIVI-podium
Prins Friso Ingenieursprijs 2018_winnaar Nima Tolou2.jpg

Prins Friso Ingenieursprijs

Dr. eng. Nima Tolou (35), mede-oprichter van de startups Flexous en Kinergizer en universitair docent in precisiemechatronica aan de TU Delft is vandaag verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2018. Hij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs in het Groningen Engineering Center van de Rijksuniversiteit Groningen, in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) kent de prijs jaarlijks toe aan de ingenieur die zich onderscheidt in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap.

Meer over de Prins Friso Ingenieursprijs
RBF_6363 copy.jpg

KIVI Academic Society Award

KIVI reikt sinds 2015 jaarlijks de Academic Society Award uit tijdens de Dag van de Ingenieur. Op 21 maart 2018,  tijdens de Dag van de Ingenieur, is de Academic Society Award toegekend aan prof. dr. ir. Kitty Nijmeijer, hoogleraar Membraantechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Prof. Nijmeijer ontving deze prijs vanwege het grote belang van haar onderzoek en de aansprekende wijze waarop zij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij.

Meer over de Academic Society Award
3TU.jpg

Van ingenieur tot excellent ontwerper

Opleidingen tot technologisch ontwerper worden aangeboden door de vier technische universiteiten (Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit). Het zijn postacademische opleidingen, bedoeld voor MSc gediplomeerden die zich verder willen ontwikkelen tot technologisch ontwerper. De opleidingen duren twee jaar.

Lees meer
Cisco_P6 900.jpg

International Community

Engineers put maximum efforts to improve the quality of life with their invaluable knowledge and technological solutions. KIVI offers its member engineers: communities for professional fields of study, a platform for addressing societal challenges, and the possibility to give direction to one’s career. In our international community we debate and highlight all activities in English throughout the year. 

International Community
juridisch advies.jpg

Juridisch advies voor ingenieurs

Als ingenieur kun je tijdens je loopbaan te maken krijgen met arbeids- en beroepsgerelateerde vragen of juridische problemen. Een arbeidsgeschil met een werkgever, een eis tot schadevergoeding na een ongeval of andere juridische kwesties vragen vaak veel van jouw kostbare tijd. Professionele begeleiding kan je helpen om tijd én geld te besparen.

Meer over juridisch advies
54e370a45cd16.jpeg

Afstuderen en stageplaatsen

KIVI-leden met kennis en ervaring helpen studenten bij hun afstuderen, afstudeerproject of stagerapport. Voor ieder onderwerp is wel een afstudeercoach te vinden.
Voor internationale stages werkt KIVI samen met IAESTE. IAESTE heeft als doel de internationalisering van de technische arbeidsmarkt. Dit doen ze door internationale stageplaatsen aan te bieden.

Lees meer over stages en afstuderen
53826093_m.jpg

KIVI en hoger techniek onderwijs

De doelstelling van het hoger techniek onderwijs is om de studenten optimaal voor te bereiden op het beroep van ingenieur door kennis, vaardigheden en beroepshouding te ontwikkelen maar ook door hen in contact te brengen met de beroepsgroep en inzicht te geven in carrièremogelijkheden.

Meer over KIVI en hoger techniek onderwijs
logo_paotm_cmyk.jpg

PostAcademisch Onderwijs (PAO)

PAO Techniek en Management wil bijdragen aan de ontwikkeling van onze deelnemers tot voorlopers in hun vakgebied. Wij helpen zo ook de marktpositie te versterken van de bedrijven en organisaties waar onze deelnemers werkzaam zijn.

Meer over PostAcademisch Onderwijs (PAO)