Kennisbanken in het vakgebied Elektrotechniek zijn onmisbaar

Kennisbanken in de Elektrotechniek:

De zeven online kennisbanken E-installatie over NEN 1010, NEN 3140, Power Quality, ATEX, Schakel- en Verdeelinrichtingen, Machineveiligheid, Duurzame Energie en nieuwe technologische toepassingen, zoals LiFI bevatten:

  • een schat aan praktische en actuele vakkennis
  • normen en regelgeving vertaald naar de praktijk
  • oorzaken van en oplossingen voor technische problemen
  • rekenmodules, tabellen, checklists en andere tools
  • beschrijving van veiligheidsrisico’s
  • best practices
  • vraagbaak

Door Installatie Journaal is een mooi overzicht opgesteld, waar u direct kan door klikken naar de betreffende kennisbank.

Wat kunt u zoal verwachten op Kennisbanken E-installatie:

Nieuwsbrief E-installatie

Neem een abonnement op de gratis nieuwsbrief Kennisbanken E-installatie en ontvang elke maand een overzicht van nieuwe en gewijzigde artikelen op de kennisbanken, tips en trucs, vragen van uw vakgenoten en de antwoorden van de experts, evenementen en nog veel meer. 

Aanmelden voor de nieuwsbrief Kennisbanken E-installatie

 

Slimme BIM-Tool Dynamo: toekomst of Realiteit?

Iedereen die weleens met Revit werkt, heeft van Dynamo gehoord. De losstaande add-in is inmiddels opgenomen als geïntegreerde functionaliteit. Niet alleen architecten, maar ook modelleurs in de installatiebranche doen hun voordeel met de slimme BIM-tool. Meer over de BIM-tool bij Installatie Journaal

 

 

Kennisbank LiFi technologie

LiFi of Li-Fi is een technologie waarbij LED lampen worden gebruikt voor het verzenden van data via licht. De naam Li-Fi is een afkorting voor “Light Fidelity”. De term is bedacht door de Duitse natuurkundige Harald Haas en werd publiekelijk geïntroduceerd tijdens de TED Global talk in juli 2011. Li-Fi is net als Wi-Fi in staat om data bilateraal en met hoge snelheid te versturen en kan elektronische apparaten zoals computers, tablets en smartphones draadloos met het internet verbinden.

LiFi is de nieuwe internationale standaard voor draadloos internet via licht

De volgende website geven een goede uitleg en demonstratie over de werking.

Wat is LiFI?

Wat is LiFi? Li-Fi is een draadloze datacommunicatie technologie dat Light Emitting Diodes (LEDs) gebruikt voor het verzenden van data via licht.

Zie verder LiFI draadloos internet via licht