Stella Vie Car
Webinar: Energy supply and distribution
29 oktober 2020
16:00 uur - 17:30 uur

Interflex: Grid, batteries, PV and electric cars combined to prevent congestion

Distribution system operators are investigating methods to facilitate a high penetration of distributed energy resources while maintaining network reliability and stability. Testing and demonstrating those methods is the goal of the Interflex project. It is an H2020 project in 6 EU countries. Enexis is in the lead of Dutch part. A demonstrator has been realized at the living-lab of Strijp-S (Eindhoven) to show congestion management.

EL Noord-Brabant
Congres
29 oktober 2020
08:45 uur - 17:15 uur

Engineering Event Safety

Het evenement waar u praktische antwoorden krijgt op al uw vragen over machineveiligheid. De toegang voor KIVI-leden is 99,00 euro (normaal 150 euro).

Noord-Brabant
Nederland verduurzamen: zet nu de versnelling in met data en digitale oplossingen!
Data & Energie
26 oktober 2020
12:30 uur - 17:10 uur

Data & Energie

We staan voor een immense opgave om de volledige gebouwde omgeving en industrie aardgasvrij te maken. De coronacrisis zet een disruptie in gang en een versnelde digitalisering. Een grote kans om een versnelling van de energietransitie in te zetten. Een oproep aan overheden, woningcorporaties, het bedrijfsleven, bouwbedrijven en technologiebedrijven: bundel je krachten en kennis. Neem op 26 oktober online deel aan het Data & Energie Congres en ga het gesprek aan met vakgenoten en samenwerkingspartners.

EL Noord-Brabant
Logo Stichting Gelijkspanning Nederland
DC
16 oktober 2020
15:00 uur - 16:00 uur

Webinar Stichting Gelijkspanning NL: Gelijkspanning en congestiemanagement

Stichting Gelijkspanning Nederland Op vrijdag 16 oktober om 15:00 heeft er weer een webinar plaatsvinden. In dit webinar zijn Ronald en Henry in interviewvorm in gesprek gegaan met Peter van Duijsen en Diego Zuidervliet. Tijdens dit webinar zal het thema "gelijkspanning en congestiemanagement" centraal staan. Dit wordt ook wel spanningsregeling of droop control genoemd. Hoe gaan we in gelijkspanningsnetten om met plotselinge overschotten of tekorten van energie? Hoe stuurbaar is de energievraag en aanbod?

EL Noord-Holland
Banner Telecom Infra event 2020 FHI
Webinar: Infra Telecom
22 t/m 23 september 2020

Terugblik op Telecom Infra Event 2020

Het Telecom Infra event is hét platform voor actuele informatie over mobiele netwerken en telecominfrastructuur. Op 22 en 23 september 2020 organiseert FHI een digitale editie van het event. Net als voorgaande edities zal ook het digitale Telecom Infra event zich richten op providers/operators, installateurs, gebouweigenaren en diverse technische marktgebieden waarin telecominfrastructuur wordt gebruikt. Via webinars laten verschillende exposanten zien hoe de grote diversiteit aan telecomtechnologie optimaal benut kan worden.

TC Utrecht
Zonnekracht VZKC
Energietransitite
5 september 2020
13:30 uur - 16:00 uur

Energietransitie in de woestijn, ontwikkelingen in Desertec 3.0

De heer Paul van Son (VZKC) heeft de recente ontwikkeling over de activiteiten van DII in Desertec 3.0 uit eengezet. Het doel van Dii is vanaf het begin geweest om de markt voor duurzame energie in MENA te ontwikkelen. Het ging er nooit om dat Dii als industriegroep projecten zou ontwikkelen, doch dat partners en andere bedrijven en regeringen dat met of zonder begeleiding door Dii zouden doen. Dat zien we nu ook gebeuren. Na deze eerste fase van 5 jaar is Dii van München naar Dubai verhuist en heeft zich ca. 4 jaar met de regio zelf beziggehouden (Desertec 2.0). Sinds vorig jaar zijn daar zowel de elementen van ‘groene Moleculen’ (zoals waterstof) als ‘export naar de wereldmarkten’ (vergelijk het met LNG). Deze fase noemen we Desertec 3.0. Europa is daar steeds meer in geïnteresseerd. Met de hulp van o.a. Prof. Ad van Wijk, Frank Wouters en Hydrogen Europe is een Noord Afrika - Europe 40-40GW Waterstofstrategie opgezet, die inmiddels door de Europese Commissie is overgenomen in de ‘EU Green Deal’. De bijeenkomst zal bestaan uit een algemeen deel zijnde de jaarvergadering van de vereniging VZKC, met daarna de interessante spreker Paul Son.

EL Zuid-Holland
5G Masterclass Antennebeleid 2020 July 02
5G
2 juli 2020
16:00 uur - 17:00 uur

5G Masterclass Antennebeleid

5G Masterclass door Louwrens Wemekamp van het Antennebureau. 5G is de nieuwste generatie mobiele communicatie en is de opvolger van 4G. 5G is veel sneller, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. Dankzij deze voordelen is er een hoop nieuwe toepassingen mogelijk. De gemeenten spelen een belangrijke rol bij de uitrol van het nieuwe mobiele netwerk. Naast dat ze een aanspreekpunt zijn voor inwoners en organisaties, voeren ze ook overleg met de telecomproviders over de plaatsing van nieuwe antennes. In een serie masterclasses, onder het thema smart cities and communities, worden medewerkers van gemeenten, provincies en overheden bijgepraat over een specifiek onderwerp door een deskundige. De eerste 5G masterclass in deze serie over lokaal antennebeleid.

TC Groningen
Webinar
30 juni 2020
09:30 uur - 12:00 uur

Webinar Artificial Intelligence: ethische afwegingen en standaarden

Steeds meer organisaties vinden het belangrijk om ethisch verantwoorde AI-toepassingen te ontwikkelen. Maar wat is precies ethisch verantwoord? En hoe ontwerp je AI-systemen die aan ethische richtlijnen voldoen? Hierover gaan we tijdens dit webinar in gesprek.

EL Zuid-Holland