EMC-ESD event 2021 Button
EMC-ESD
23 november 2021
09:30 uur - 16:00 uur

EMC-ESD event 2021

Welkom bij de Nederlandse EMC-ESD Vereniging De Nederlandse EMC-ESD Vereniging is een vereniging van ongeveer 150 professionals op het gebied van EMC en/of ESD. De vereniging kent een breed scala aan leden die gemeenschappelijk hebben dat zij zich binnen hun bedrijf, instelling of organisatie op professionele wijze met het vakgebied bezighouden. Dat kan zijn als expert, of intermediair van informatie, dan wel als leverancier of gebruiker van informatie, diensten of producten en materialen.

EL Utrecht
Studenten uit Twente race auto met Waterstof.
Waterstof
17 november 2021
11:45 uur - 13:00 uur

E-Lunch sessie: Studenten uit Twente racen met Waterstof

KIVI Afdeling Elektrotechniek wil in haar reeks lunch webinars onder andere laten zien wat er in het Nederlandse onderwijs gebeurt op het gebied van de energietransitie. Waar houden studenten en docenten zich mee bezig? Welke visies leven er? Welke projecten lopen er? Vandaag wordt het webinar verzorgd door studenten van het Green Team Twente.

EL Overijssel
Logo IT infra event 2021
IT Infra
16 november 2021
09:30 uur - 17:00 uur

Terugblik op IT-Infra event 2021 (Hybride)

Reserveert u deze datum alvast in uw agenda! De exposanten bieden u deze dag een interessant lezingenprogramma met specifieke thema’s, maar natuurlijk komen de exposanten weer graag persoonlijk met u in contact. Door de huidige coronacrisis, zijn steeds meer mensen en bedrijven afhankelijk van de IT-wereld. De IT infrastructuur en datacenter wereld zijn belangrijker dan ooit tevoren. Tijdens dit event wordt u als bezoeker door technische en interactieve lezingen van de exposanten, keynote sprekers en door middel van een paneldiscussie bijgepraat over actuele thema's.

TC Noord-Brabant
Header Zonnepark Alterweerterheide
Smart Energy
10 november 2021
14:10 uur - 17:30 uur

Terugblik op Excursie Zonnepark Altweerterheide 1,8 MWpeak zonnepanelen met 600kWh batterij

De steile groei van PV systemen laat overal zien dat netbeheerders tegen de grenzen aanlopen van de capaciteit van de Nederlandse energienetten. Sinds 2019 worden geen SDE subsidies meer versterkt voor grotere PV systemen als een netbeheerder een transportindicatie rood geeft die aangeeft dat het lokale net onvoldoende transportcapaciteit heeft voor vermogens van 55 kilowatt tot 2 megawatt. Opslagsystemen zijn in een toekomst van Nederland met alleen duurzame energie van de zon en wind nodig om het weersafhankelijke aanbod en het beperkt te sturen energiegebruik van industrie en bewoners op elkaar af te stemmen. Het webinar is te volgen via MS-Teams

EL Limburg
Header Zonnepark Alterweerterheide
Smart Energy
10 november 2021
14:00 uur - 17:30 uur

Terugblik op Excursie Zonnepark Altweerterheide 1,8 MWpeak zonnepanelen met 600kWh batterij

De steile groei van PV systemen laat overal zien dat netbeheerders tegen de grenzen aanlopen van de capaciteit van de Nederlandse energienetten. Sinds 2019 worden geen SDE subsidies meer versterkt voor grotere PV systemen als een netbeheerder een transportindicatie rood geeft die aangeeft dat het lokale net onvoldoende transportcapaciteit heeft voor vermogens van 55 kilowatt tot 2 megawatt. Opslagsystemen zijn in een toekomst van Nederland met alleen duurzame energie van de zon en wind nodig om het weersafhankelijke aanbod en het beperkt te sturen energiegebruik van industrie en bewoners op elkaar af te stemmen. De coöperatie Weert Energie op het Zonnepark Altweerterheide twee PV systemen gerealiseerd.

EL Limburg
D&E event 2021 (Hybride) Aankondiging
Embedded Systems
10 november 2021
09:30 uur - 17:00 uur

Terugblik op D&E event 2021

D&E Event 2021 Tijdens het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems Event delen ontwikkelaars en toepassers van embedded systems (hardware én software) kennis van de laatste technologieën en wisselen zij visies en ervaringen uit met vakgenoten. In het lezingenprogramma wordt aandacht besteed aan specifieke thema’s. Het D&E event 2021 vindt plaats op woensdag 10 november bij Van der Valk hotel Eindhoven.

EL Noord-Brabant
EV
4 november 2021
12:00 uur - 12:45 uur

ElaadNL: Welke rol kan AI spelen bij het slim laden van elektrische auto's?

Smart Charging is een steeds bekender begrip geworden. Nu wordt Smart Charging vaak nog gerealiseerd door het sturen van statische laadprofielen (vaste tijden). Maar met de inzet van AI (Artificial Intelligence) kunnen voor laadpleinen dynamische laadprofielen gegenereerd worden op basis van de vertrektijd en state-of-charge van de elektrische auto. Zo kan de beschikbare stroom optimaal verdeeld worden, zonder dat de gebruiker er wat van merkt. Maar wat is AI (Artificial Intelligence) eigenlijk? Hoe werkt het? En welke rol kan AI spelen bij het slim laden van elektrische auto's bijvoorbeeld bij het beheer van slimme laadpleinen?

EL Overijssel
Windmolen.png
Excursie
29 oktober 2021
15:00 uur - 17:30 uur

Excursie Windmolenpark van Coöperatie Zuidenwind

Coöperatie Zuidenwind Zuidenwind is een coöperatie van burgers die een duurzame samenleving dichterbij willen brengen. De coöperatie is opgericht in 2011, telt momenteel zo’n 700 leden en werkt voornamelijk in Zuid-Nederland. Het hoofddoel van de coöperatie is: meer windenergie realiseren. Dat doen ze samen met de lokale bevolking. De rendementen van hun molens vloeien naar de lokale gemeenschap en naar de leden van de coöperatie.

NML Limburg