2ndfriday2.jpg
Netwerkcafé
8 juli 2022
16:45 uur - 19:30 uur

2nd Friday: VREE

Het netwerkevent waar de avond met een lezing wordt afgetrapt en er wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel om nog even na te praten. We zijn welkom bij het Mikrocentrum in Veldhoven (nabij Eindhoven) te vinden tegenover een van de grootste locaties van ASML.

YKE Noord-Brabant
IPD_2016_Juli.JPG
Fontys
6 juli 2022
13:45 uur - 17:00 uur

Symposium Fontys Projectpresentaties studenten

In het voorbije jaar zijn meerdere projecten uitgevoerd door de studenten van Technische Natuurkunde. Deze zijn gerangschikt door de docenten van Fontys en daaruit zijn er drie projecten genomineerd die kans maken op de Fontys KIVI prijs 2022. Deze drie projecten zullen gepresenteerd worden door het hele projectteam en er zal ruim gelegenheid zijn om met de studenten in gesprek te gaan. Een KIVI jury zal daaruit dan het beste project kiezen voor het toekennen van de prijs.

EL Noord-Brabant
NRC_BenjaminRasmussen_Watermerk.jpg
Masterclass
1 juli 2022
17:30 uur - 19:30 uur

ETF Masterclass 2: Composites, Wind Turbines and Microplastics

Composieten die gebruikt worden voor windturbinebladen moeten sterk en flexibel zijn. Het grote nadeel aan deze composieten is dat dit materiaal relatief niet lang mee gaat en niet gerecycled kan worden. Deze masterclass al gaan over de samenstelling en ontwikkeling van de composieten, de degradatie van windturbinebladen, microplastics die voortkomen uit de composieten en alternatieven voor de huidige composieten. Drs. ing. Tony Bostelaar geeft ons een Masterclass.

KS Zuid-Holland
EIRES event: Energizing Day 2022
EIRES
1 juli 2022
09:30 uur - 16:30 uur

EIRES Event: Energizing Day 2022

This summer, EIRES - Eindhoven Institute for Renewable Energy Systems will celebrate its second birthday. Time to reflect on what has been achieved to date and to explore how TU/e can further play its part in realizing the energy transition. Join EIRES on Friday 1 July 2022 for an energizing day of talks, discussions, and networking.

EL Noord-Brabant
Energietransitie
30 juni 2022
08:30 uur - 09:30 uur

Windkracht 5: Breakfast Booster: Hoe maakbaar is de energietransitie eigenlijk?

Op donderdag 30 juni 2022 om 08.30 uur organiseert "Windkracht 5" een nieuwe online Breakfast Booster! Wij nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze ontbijtsessie!

EL Gelderland
IV
22 juni 2022
11:45 uur - 13:00 uur

Terugkijken E Lunch Webinar "Op weg naar een verantwoord IV-schap"

Installatieverantwoordelijkheid Elke werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wordt er in het bedrijf gewerkt aan, met of nabij elektrische installaties? Dan bent u als eigenaar aansprakelijk voor een veilige bedrijfsvoering. Beschikt u niet over voldoende kennis en technische ervaring, dan kunt u de installatieverantwoordelijkheid overgedragen via een aanwijsprocedure. Uitleg op 22 juni 2022 door Paul Koop van Quercus "Op weg naar een verantwoord IV-schap".

EL Groningen
Twente Centre for Advances Battery Technology
Energietransitie
15 juni 2022
13:30 uur - 17:00 uur

Look back at the Seminar Energystorage and Conversion - Developments and Innovations on June 15th

What is the status of batteries? But also what does the future look like for batteries and conversion systems? What is the role of advanced power conversion in battery electrification?

EL Overijssel
Power Electronics & Energy Storage event 2022
Power electronics
14 juni 2022
09:30 uur - 17:00 uur

Look back at the Congress of Power Electronics event 2022 on June 14th

Het Power Electronics Event vindt plaats op 14 juni 2022. Nieuw dit jaar is de combinatie met het Energy Storage event. Vermogenselektronica en energieopslag kennen veel raakvlakken en zijn veelal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Profiteer tijdens de gecombineerde editie van de aanwezige vakkennis op het gebied van zowel vermogenselektronica als energieopslag. De breedte van de markt, namelijk toepassers, ontwikkelaars, toeleveranciers en kennisinstituten komen bijeen op het Power Electronics en Energy Storage event. Met vakgenoten worden visies, ervaringen en kennis uitgewisseld.

EL Noord-Brabant
2ndfriday2.jpg
2nd Friday
10 juni 2022
16:45 uur - 20:00 uur

2nd Friday: IBIS Power

Na twee jaar is 2nd Friday weer terug van weggeweest! Het netwerkevenemten waar de avond met een lezing wordt afgetrapt en er wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel om nog even na te praten. We zijn voortaan welkom bij het Mikrocentrum in Veldhoven (nabij Eindhoven) te vinden tegenover een van de grootste locaties van ASML.

YKE Noord-Brabant
Energietransitie
10 juni 2022
14:00 uur - 17:00 uur

Terugkijken VZKC: De (inter)nationale energietransitie met waterstof uit de woestijn.

De Vereniging voor ZonneKrachtCentrales (VZKC) organiseerde een bijeenkomst Energietransitie met waterstof uit de woestijn met drie zeer belangwekkende sprekers: Paul van Son, President van Dii Desert Energy, deze heeft een inleiding gehouden over hoe het Desertec plan ge√ęvolueerd is. Diederik Samsom is als kabinetschef van Europees commissaris Frans Timmermans belast met de uitvoering van het EU-klimaatbeleid (EU Green Deal). De heer Samson gaf een toelichten of de EU concrete plannen heeft om waterstof uit de woestijn te betrekken, en zo ja hoe deze plannen er dan precies uitzien. Dr. Jan Terlouw (90 jaar), succesvol politicus en schrijver (Oorlogswinter), is nog steeds zeer betrokken en een graag geziene spreker. Dr. Terlouw heeft zijn visie gegeven over het belang van de internationale aanpak van de energietransitie. De Vereniging Zonnekracht Kracht Centrales (VZKC) organiseerde een bijeenkomst/webinar welke is gehouden op 10 juni 2022 in het Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6, 2513 AB Den Haag. Tevens waren de voordrachten via een webinar te volgen. Deze is via het YouTube kanaal van VZKC terug te zien.

EL Zuid-Holland